”ТРОЈКА ИЗ БЛОКА” – За подршку Славујевићима

”ТРОЈКА ИЗ БЛОКА” – За подршку Славујевићима

Шести пут у Лозници Хуманитарна организација ”Срби за Србе” приредила је синоћ турнир ”Тројка из блока” којим се прикупљају средства за помоћ вишечланим породицама. Овог пута сакупљени новац, 87.000 динара, биће искоришћен за помоћ осмочланој породици Славујевић из Јаребица која живи у оронулој кући у којој нема ни довољно кревета, као ни других неопходних услова за нормалан живот. Са родитељима и бабом и дедом живе три дечака и девојчица узраста од осам до 15 година.

Владан Караклић, ”Срби за Србе”, каже да се нада да ће успети да се сакупи довољно новца за помоћ Славујевићима, а Лозничани су се поново одазвали у великом броју. Овог пута, због кише, турнир је одржан у фискултурној сали ОШ ”Кадињача”.

– Захвални смо директорки ”Кадињаче” што нам је омогућила да користимо салу за турнир који је, као и увек, протекао у доброј атмосфери. У Лозници смо, за шест, седам година активизма, успели да поставимо чак сто кутија за прикупљање хуманитарне помоћи, што је заиста велики успех, а поред тога имамо и сталне донаторе који месечно уплаћују помоћ, а организујемо и друге догађаје. Сада смо отприлике на половини године, што се дешавања тиче, очекује нас период у којем ћемо приређивати мање догађаје у затвореном простору. ”Тројка из блока” је седми догађај ове године и надам се да ћемо успети још бар толико да их приредимо – рекао је за портал ЛН Караклић.

Он је као следећи догађај најавио ”Шетњу из блока”, која ће бити одржана први пут, а потом следе ”Пикадо из блока” и ”Фолклористи из блока”, док ће на крају године, вероватно, бити приређена и ”Журка из блока”.

Лозница је позната и по јединственом хуманитарном дербију симпатизера Црвене звезде и Партизана, али ће он поново бити игран, каже Караклић, када буде завршена изградња Градског стадиона.

Синоћни турнир отворио је Милош Ковић, професор историје на Филозофском факултету у Београду, али није ниједном успео да погоди кош. Потом је ”објаснио” такмичарима да им је он, заправо, показао како не треба да шутирају тројке. Добар део њих га је послушао, а међу њима и доста основаца.

Ове године више од милион и по

Прошле године за помоћ породици Обренић из Јадранске Лешнице прикупљено је скоро 948 хиљада динара па је организација ‘’Срби за Србе’’ обезбедила материјал за замену крова, подизање спрата, израду нових степеница, стазе око куће и надстрешнице изнад улазних врата. Уручена је и столарија потребна за спрат.

До сада је у овој години кроз разне догађаје прикупљено нешто мање од 764 хиљаде динара, путем донаторских кутија сакупљено је мало изнад 689 хиљада, а покровитељи и донатори даровали су скоро 206 хиљада. Укупно је до сада прикупљено нешто  више од милион и 658 хиљада динара.

Н. Т.

НАПОМЕНА: Текст допуњен износом сакупљеног новца 14.8.2022. у 22.29.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ХЕРОЈСКИ ЧИН ДЕЈАНА БОГОСАВЉЕВИЋА – Спасао човека у Грчкој

ОБЕЛЕЖЕН ДАН МЛАДИХ – Волонтери у првом плану

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )