ХЕРОЈСКИ ЧИН ДЕЈАНА БОГОСАВЉЕВИЋА – Спасао човека у Грчкој

Колико је значајно искуство пливања наученог на Дрини, потврдило се ових дана у Грчкој када се својом одважношћу, без много размишљања, Дејан Богосављевић, радник у МУП-у задужен за чување значајних личности, бацио у море видевши да се у води дави човек и да му је неопходна помоћ. Полицајцу из Београда у херојском подвигу помогле су и две Нишлијке, лекарка Катарина Стошић и њена кума, медицинска сестра Александра Николић. Они су у Ставросу спасли живот старијем Грку, након што му је позлило у води.

О овом чину брзо се прочуло широм Грчке, али и Србије, а друштвене мреже су се усијале од честитки и похвала за дело Срба који су отишли на летовање у пријатељску државу. Честитке су пристизале од родбине две Нишлијке, али и Богосављевића, који је велики део детињства провео у Лозници. Међу првима се огласио Зоран Михаиловић.

– Дејан је рођен у Београду, али је право дете са Дрине јер је овде редовно долазио, а и сада се радо враћа Лозници и Дрини. Овде је имао од кога да научи како се постаје особа спремна да притекне у невољи другоме. Његов ујак Радивоје Тодоровић из Лозничког Поља, познатији по надимку Пибуда, познат је у лозничком крају по томе што је до сада спасао више дављеника у непредвидивој Дрини. Дејан се њиме поноси, а сада је показао да у себи носи исти осећај да помогне када треба. Дринска улица је поносна на њега и сви једва чекамо да га видимо, а знамо да су Дејанови планови везани за овај крај и када оде у пензију – прича Михаиловић.

Рано детињство, до седме године, провео је у лозничком крају и од тада је кроз период школовања, сваки летњи и зимски распуст проводио у Лозници где и сада долази често. Богосављевић је с породицом отишао на летовање и, сплетом околности, у Грчкој се исказао као прави јунак. Он је медијима испричао да је, док је са обале посматрао своју ћерку како се игра у води, уочио да се у мору један човек чудно понаша, после чега је и потонуо. Како је рекао, обавестио је супругу да припази на дете, а он је запливао ка дављенику који већ није давао знаке живота. Успео је некако да га извуче до обале, помогао му је и Београђанин Бора Радосављевић, а онда је почела борба за живот Грка. Заједно су успели да стабилизују човека којег је потом преузела Хитна помоћ.

С. П.

Фото: Лична архива

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗБОГ СУШЕ У ЉУБОВИЈСКИМ СЕЛИМА НЕДОСТАЈЕ ВОДА ЗА ПИЋЕ – Војска прискочила у помоћ

СЕРГЕЈ ЋЕТКОВИЋ ПОСЛЕ КОНЦЕРТА У ЛОЗНИЦИ – Мој осмјех говори све

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )