СУСРЕТ СЛИКАРА – Малозворничка ликовна колонија

Седамнаеста међународна ликовна колонија у Малом Зворнику почела је данас и трајаће до четвртка, а окупљене сликаре дочекали су домаћини манифестације, радници Библиотеке „17. септембар“, као и председник општине Зоран Јевтић, који им је пожелео добру инспирацију и успешно уметничко стваралаштво.

Према речима директорке библиотеке Славојке Спасеновић, осим сликара из различитих крајева Србије, учествује и један сликар из Русије, а сви су смештени у приватним домаћинствима.

– Данас смо сликарима предали материјал за рад, боје, платна и остало што им је потребно, а обезбеђен им је и смештај. Општина Мали Зворник је покровитељ ликовне колоније, а велику подршку нам пружа и наша Туристичка организација. Уметници ће радити четири дана, различитим сликарским техникама, на различитим локацијама и теме ће такође бити различите. Очекујемо да ће на својим платнима дочарати знаменитости и природне лепоте Малог Зворника – каже директорка библиотеке.

Све слике настале током колоније, као и ранијих година, биће смештене у легату библиотеке, који већ располаже богатим фондом уметничких радова. Сваке године, за време „Сомовијаде“, део слика се излаже на плажи и у Сакару.

С. П.

Фото: Библиотека „17. септембар”

ПРОЧИТАЈТЕ И…

САОБРАЋАЈНА ПОЛИЦИЈА – Појачана контрола брзине

УЛТРАМАРАТОН УЗ ПОДРШКУ КРУПЊА – Трчи за дечака са Космета

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )