СА МОСТА НА ДРИНИ – Зворничани послали поруке мира

СА МОСТА НА ДРИНИ – Зворничани послали поруке мира

Становници Малог Зворника и Зворника у Републици Српској организовали су данас сусрет на Мосту краља Александра Првог Карађорђевића. Реч је о традиционалној манифестацији „Људи и мостови“, коју комшије приређују како би указале на то да их Дрина никада није раздвајала и да су одувек неговали пријатељске и братске односе.

Уз пригодан културно-уметнички програм грађане су поздравили градоначелник Зворника Зоран Стевановић и председник малозворничке општине Зоран Јевтић, који су пожелели да овакви сусрети буду усмерени ка будућности и жељи да заједно живе у миру и слози.

– Ово је место на којем се сусрећу два братска града, то чинимо већ дванаесту годину и тако треба да буде и у будућности. Пратимо турбулентна дешавања у свету, на Косову и Метохији, видимо да су сукоби на све стране и зато са овог моста управо желимо да пошаљемо поруку мира. Састајаћемо се овде и даље у миру и братству, а мир једино може донети благостање за све народе. Мост смо заједнички средили, конкурисали смо и за сређивање осветљења, а у припреми је и урбанистични пројекат за гранични прелаз. Увек се може више и боље, а заједно ћемо радити на додатном јачању наших добрих комшијских односа – рекао је Јевтић.

И његов колега Зоран Стевановић осврнуо се на заједничке напоре да се мост на којем се сусрећу доведе у ред и стање какво заслужује, подсетивши да је Влада Србије обезбедила значајан новац за ту намену.

– Битно је то што се овај сусрет догађа у оквиру програма „Зворничког љета“, који је јуче почео и који за циљ и има окупљање људи. Тако и шаљемо поруке мира, толеранције, љубави и разумевања међу људима. Целом свету овако показујемо да смо ми једно и да нас је увођење граница раздвојило само географски. У нашим главама неће постојати никакве границе и никада је нећемо прихватити као нешто што би нас раздвојило. Поштујемо једни друге и то је наш циљ за будућност – поручио је Стевановић.

Уз размену пригодних поклона и зеједнички културно-уметнички програм, на мосту је организована изложба хране и домаће радиности, као и представљање туристичких потенцијала овог дела Подриња.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ПОКРОВСКОЈ ЦРКВИ – Урађено подно грејање

У БИБЛИОТЕЦИ “ПОЛИТИКА”  – Позоришна представа “Откачене”

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )