ГРАДСКО ВЕЋЕ – Уградња соларних панела

Одлука о расписивању јавног позива за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације у домаћинствима уградњом соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и унапређење термотехничког система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља на територији града Лознице за 2022. донета је данас на седници Градског већа.

Председник Већа градоначелник Видоје Петровић изнео је најважније карактеристике и погодности овог јавног позива за остваривање енергетске ефикасности и уштеде, а то су дугорочно растерећивање Електропривреде Србије у погледу дистрибуције електричне енергије, коју Србија тренутно у знатној мери увози, растерећења буџета домаћинства које инсталира соларне панеле и повећавање производње зелене, обновљиве енергије, чија је употреба један од приоритета у свету, наводи се у саопштењу са седнице.

Како је објашњено, основни услови за учешће привредних субјеката на јавном позиву су да су уписани у регистар АПР-а, регистровани као привредна друштва и предузетници најмање  шест месеци од дана подношења пријаве, да над њима није покренут стечајни поступак или поступак ликвидације и да имају атесте за материјале и производе. Један од услова је да имају запосленог или на други начин ангажованог инжењера електротехнике који поседује лиценцу у складу са законом којим се уређује изградња објеката, а који ће бити задужен за израду извештаја за уграђену инсталацију соларних панела за производњу електричне енергије, као и да дају гаранцију на инвертер од минимално пет и на соларне колекторе од минимално десет година. Саопштено је и да ће за уградњу соларних панела бити опредељено 2,4 милиона динара, од чега један корисник, власник породичне куће може добити највише 420 хиљада динара у те сврхе. За осталих 17,6 милиона динара расписан је Конкурс за уградњу котлова, топлотних пумпи, столарије и фасаде.

Веће је на данашњем заседању утврдило и предлог решења о именовању вршиоца дужности директора ЈКП „Топлана“. Једногласно је предложен Милан Рачић, дипломирани економиста, запослен у Одељењу за имовинскоправне односе као шеф Одсека за евидентирање и управљање имовином Града Лознице. Претходно је радио у Одељењу за финансије и локалну пореску администрацију градске управе, а затим као шеф финансија у Прекршајном суду у Лозници. Он је дугогодишњи судски вештак за економско-финансијску област, стоји у саопштењу.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У КРУПЊУ ПОД МАЛИНАМА 900 ХЕКТАРА – Род слабији него лане

У САКАРУ МИРНИЈЕ – Пожар још није ликвидиран

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )