У САКАРУ – Гори шумa

У САКАРУ – Гори шумa

У месту Сакар код Малог Зворника избио је велики пожар и, према првим незваничним проценама, гори око 20 хектара шуме. Ситуација је још увек озбиљна и, како сазнајемо са терена, ватра се проширује. Од извора ЛН сазнајемо да је угрожен далековод за Велику Реку, а на лице места упућене су јединице из Лознице и Љубовије и сви радници електродистрибуције у Малом Зворнику.

Према речима Зорана Јевтића, председника општине, стање се полако смирује, али још увек није све под контролом и постоји стрепња да се пожар не распламса даље према кућама.

– Ватра и даље гори, али је још увек удаљена од првих кућа и насеља. Захватила је брдо према археолошком налазишту Орловине, из правца сакарске плаже према Малом Зворнику. Наши ватрогасци су знатно санирали пламен, дошле су у помоћ и колеге из Лознице и Љубовије. Једна екипа мора да крене од Бучевског потока преко брда до врха стене, а део тима остаје на садашњем положају да дежура јер постоји могућност да ветар поново покрене пламен према кућама. Незгодна је локација, недалеко од насеља Потоковићи које има петнаестак домаћинстава – рекао је за ЛН Јевтић додајући да за сада не зна шта је узрок пожару.

Он је додао да се у акцију гашења и спречавања ширења ватре укључило и 30 мештана и омладинаца из Сакара, као и да је дао упутство председнику месне заједнице да искључиво слушају инструкције ватрогасаца и да не чине ништа на своју руку како не би дошло до нежељених последица.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )