ОД ДАНАС ПОНОВО РАДИ МЕРНА СТАНИЦА У ЛОЗНИЦИ – Ради, не ради, ради

После тринаест дана од искључења због непотписивања уговора од стране Агенције за заштиту животне средине са резервним снабдевачем електричне енергије, од данас у Лозници поново ради мерна станица за контролу квалитета ваздуха. Пошто је данас у Електродистибуцију пристигао налог да је купац потписао уговор о потпуном снабдевању са комерцијалним снабдевањем, струја је укључена. Како каже наш извор у лозничкојЕлектродистрибуцији, струја је искључена после налога који су добили од резервног снабдевача да је купцу, односно Агенцији за заштиту животне средине, 30. јуна истекло право на снабдевање јер није потписао уговор. Струја им је искључена 6. јула. Објашњава, да се мерне станице као велики потрошачи струје налазе на тзв. комерцијалном снабдевању, после истека тог права, два месеца су пребачене на резервно снабдевање на који имају право да буду 60 дана, а после тога купац мора да се определи за неког од снабдевача. У Агенцији за заштиту животне средине то нису учинили и да их оператор дистрибутивног система није искључио са мреже, наставили би да троше струју и ту потрошњу нико не би признао, дуг не би могао да буде наплаћен.

На неажурност надлежних у овој Агенцији која је изазвала искључење четири мерне станице – у Лозници, Крагујевцу, Смедереву и Ваљеву, први је указао узбуњивач Миленко Јовановић, један од оснивача Националне еколошке асоцијације који је својевремено незаконито отпуштен из Агенције у којој је годинама био начелник Одељења за квалитет ваздуха. Он је за лист„Данас“ изјавио да је до искључења дошло због неплаћања струје, али ево, испоставило се да је разлог још апсурднији, због непотписивања уговора са снабдевачем.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА НОВОМ ГРАДСКОМ СТАДИОНУ – Трибине до краја месеца

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Највише новозаражених у последња четири и по месеца

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )