СЦЕНА: У ТРШИЋУ ОД 18. ДО 24. ЈУЛА – Међународна студентска ликовна колонија

Тршић ће од понедељка бити место окупљања студената и професора са уметничких факултета из Србије и иностранства, учесника 22. Међународне мултимедијалне студентске ликовне колоније, коју већ традиционално организује Центар за културу „Вук Караџић“. Као и неколико година уназад, уметнички директор колоније и овај пут је Марко Лађушић, редовни професор Факултета примењених уметности у Београду, а руководилац Драго Симић, магистар сликарства у лозничком Центру за културу.

Како истичу организатори, ова колонија има за циљ повезивање уметника који се баве различитим облицима уметничког стварања, а у својим креативним радионицама окупља сликаре, графичаре, вајаре, дизајнере, текстилце, костимографе, перформере, као и теоретичаре уметности. Ове године учествују студенти и професори са уметничких факултета из Пољске, Мексика, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије.

Намера нам је да омогућимо реализацију уметничких пројеката, остваримо квалитетну и богату уметничку збирку, и да промовишемо знаменито место Тршић као историјски и рурални простор кроз модеран мултимедијални приступ. У занимљивом руралном и природном окружењу тежиште је на материјалима који се налазе у природи, у самом знаменитом месту – поручују из Центра за културу.

Иначе, рад у колонији полазницима пружа могућност размене мишљења и искустава, тако да свако од њих, енергијом уложеном у сопствени и заједнички рад, доприноси успешној реализацији колоније. Организатори поручују да интеракција, дружење и измештање из окружења у којем уметници свакодневно стварају омогућавају стремљење ка новом.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Наставници

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Казахстанка директорка средње школе

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )