ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – Усвојен предлог одлуке о измени Плана детаљне регулације парка иза ’’Соколане’’

Данас је, први пут у пуном саставу са три нова члана – Милијаном Сакић, Благојем Ранковићем и Властимиром Исаковићем, који су именовани на последњој Скупштини града, заседало Градско веће у Лозници. Усвојен је предлог  Одлуке о изменама и допуни Плана детаљне регулације  блока између Трга Вука Караџића и улица Светог Саве, Доситеја Обрадовића и Драгољуба Поповића, допуњено је планско решење у сфери саобраћајне, комунално-урбанистичке и енергетске  инфраструктуре.

Како се наводи у саопштењу са седнице, свеукупна процедура одвијала се у сарадњи са грађанима, који су својим предлозима допринели да се са надлежним службама градске управе нађу најбоља решења за улице, пешачке стазе, начин паркирања возила  и зелене површине. Већници су разматрали и извештај о раду градског Правобранилаштва у протеклој години који обухвата 1.974 предмета, од којих је решено 1.526. Како се наводи, поступци који су у току и динамика решавања  спроводе се у законски прописаним роковима, односно условљена је радом других надлежних органа.

Усвојена је и информацију Одељења за привреду и локални економски развој  о пословању јавних предузећа, установа и организација у Лозници за прво тромесечје ове године уз оцену, да је јавни сектор и ове године на добром путу да оконча своје пословне планове. Између осталог, донета је и одлука о расписивању јавног позива  за доделу бесповратних средстава  домаћинствима за енергетску санацију породичних кућа и станова у овој години.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФК 14. ОКТОБАР, ДРАГИНАЦ – Стварају боље услове

НА ПОДРУЧЈУ ЛОЗНИЧКОГ ’’ПОЉОСАВЕТА’’ – Добра година за малину

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )