ЈОВАН КУЛЕЗИЋ ИЗ ”АНТИНЕ” – Никад бољи ђак генерације

ЈОВАН КУЛЕЗИЋ ИЗ ”АНТИНЕ” – Никад бољи ђак генерације

Мени то једноставно иде, талентован сам и није ми много напорно, каже Јован који има шансу да представља Србију на два међународна такмичења. Недавно сам се уписао у Математичку гимназију, а нисам још размишљао шта ћу после, каже за ЛН

Било је ђака генерације у ОШ ”Анта Богићевић” и пре, али не баш оваквих као што је Јован Кулезић који је ове године завршио као најбољи међу вршњацима. Према правилнику о избору ученика генерације, он је остварио 1.040 бодова што је знатно већи број бодова у односу на претходне генерације, а разлог томе је његова свестраност и такмичење из више предмета, информатике, физике, математике и српског језика.

Он је у седмом разреду освојио другу награду, а у осмом прву на државном такмичењу из физике, а био је други на Српској физичкој олимпијади (СФИ). На СФИ је било 30 ученика, ушао је у ужи избор од њих седамнаест, а у октобру ће знати да ли је члан шесточланог тима који ће представљати Србију на међународној физичкој олимпијади. Wегов наставник физике Владимир Ђукановић каже да је школа имала ђаке на овој олимпијади, али да нико није као Кулезић имао шансе да буде члан два наша тима на олимпијадама. Он је из информатике, предавала му је Драгана Николић Стојановић, у седмом разреду био други на државном такмичењу, исти резултат имао је и у осмом када је освојио и другу награду на Српској информатичкој олимпијади. Од четрдесет учесника ушао је у ужи избор од десет и крајем месеца знаће да ли је међу шест изабраних да и на пољу информатике брани боје наше земље на међународном надметању из тог предмета.

– Мени то једноставно иде, талентован сам и није ми много напорно. Не потрошим доста времена на учење, живим као моји вршњаци, једино недељу пред такмичење више радим, сем тога, генерално не трошим сате и сате на то. Цео потрошим на вежбање можда последњи дан пред такмичење. Недавно сам се уписао у Математичку гимназију, а нисам још размишљао шта ћу после. Занима ме и информатика,  правим неке програме за себе, правио сам и игрицу, осим градива, онога што сам учио у школи волим и сам да истражујем. То ме занима. Бавим се и спортом, тренирам карате – прича Кулезић који је у осмом разреду освојио другу награду на окружном и учествовао на државном такмичењу из српског језика. Има ту још успеха, које није одмах рекао. У седмом разреду је добио похвалу из математике на државном такмичењу, у осмом из истог предмета био први на окружном и учествовао на државном такмичењу, на државној смотри истраживачких радова РЦТ из математике у седмом је освојио другу, а у осмом прву награду, док је на међународном такмичењу из математике “Кенгур без граница” био трећи.

Сигурно је да је реч о талентованом дечаку коме баш ”леже” физика, информатика и математика као и да ће се за њега тек чути током даљег школовања.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЛОЗНИЧКИ СУДИЈА ПОЛОЖИО ИСПИТ ЗА ПРИМЕНУ ВАР ТЕХНОЛОГИЈЕ – Матић испит полагао ”на крову”

УРБАНИ РАЗВОЈ УЗ ПОДРШКУ ЕУ – Лозница међу дванаест одабраних

НОВО – Преузми бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Прати нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )