УДДК ”ДР МИЛЕНКО МАРИН” – Уручено тринаест захвалница

Поводом тридесет година постојања лозничког Удружења добровољних давалац крви (УДДК) “Др Миленко Марин” данас је у Вуковом дому културе уручено тринаест захвалница дугогодишњим даваоцима, рекордерима, који су крв дали више од сто пута и једном за више од педесет давања крви. Захвалнице је уручио Горан Живанчевић, председник Извршног одбора удружења који се захвалио даваоцима, донаторима, Црвеном крсту Лознице и Србије, Институту за трансфузију крви, волонтерима и медијима.

– Руководим се принципом да крв треба да чека пацијента а не пацијент крв. За ових тридесет година постојања организоивали смо низ активности, тако да смо оставили хуманитарни печат на нивоу града и шире. Крв која се прикупи у нашим акцијама намењена је лечењу оболелих у Лозници и у другим здравственим установама у земљи. Посебно хвала нашим великим донаторима, предузећу “Рио Сава” и локалној самоуправи који су омогућили одржавање овог скупа као и многе наше активности током ове године – рекао је Живанчевић.

Као и сваког четвртка, и данас је у просторијама Вуковог дома културе организована традиционална акција добровољног прикупљања крви под називом “Др Миленку Марину у част”. Како је рекао Живанчевић, акција се организује и поводом 14. јуна – Светског дана давалаца крви и 30 година постојања и рада УДДК “Др Миленко Марин”. Поред добровољних давалаца из Србије акцији су се одазвали и даваоци из РепубликеСрпске.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КАМП ШКОЛЕ РОК ГИТАРЕ – Дружење у природи уз рокенрол

”ОКО СОКОЛОВО” ОД 1. ЈУЛА – Пази, снима се!

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )