ВИДОВДАНСКИ ВАШАР – Врело у Клупцима

ВИДОВДАНСКИ ВАШАР – Врело у Клупцима

Готово уобичајено лоше време за традиционални видовдански вашар у Лозници ове године заменила је врелина од преко 30 степени Целзијуса, што опет није омело ни трговце, а ни посетиоце да уживају у вашраској понуди. Ипак, како тврде неки продавци, беспарица се и овај пут осећа, народа има, пролазе поред уличних тезги, као и оних на кванташкој пијаци којом управља КЈП „Наш дом“. Из овог предузећа кажу да се све одвија без већих потешкоћа, да се највећа посета осећа у вечерњим сатима, али да неки нови планови за будуће вашаре већ постоје и да се на њима увелико ради.

– Вашари су светковине које окупљају много људи, али већ годинама уназад је приметна стагнација јер се ништа ново не нуди, све је то, углавном, слично сваке године и зато смо одлучили да неке промене покренемо већ од следећег Госпојинског вашара. Проширићемо простор вашаришта тако да ћемо моћи да организујемо наступе великих музичких звезда. Желимо да обогатимо понуду и све дигнемо на фестивалски ниво – кажу у „Нашем дому“.

Ван круга кванташа, уз пут, све до ОШ „Доситеј Обрадовић“, постављене су импровизоване тезге, роба се продаје и са земље, док у ограђеном простору пијаце испод угоститељских шатри допире гласна музика, врти се рингишпил и мами мирис врућег печења.

Килограм јагњетине је 2.500 динара, а прасетина је округло две хиљаде. Пиво, као и сокови, расхлађени за јунске временске прилике коштају 200 динара па ко воли нек изволи. Ако цену упоредиомо с оном из 2015. године, видимо да је печење поскупело за око хиљаду, а сокови за педесет динара, што и није велика разлика у оконостима када свакодневно гледамо нове цене у радњама, месарама, пекарама или на бензинским пумпама.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

”ОКО СОКОЛОВО” ОД 1. ЈУЛА – Пази, снима се!

ЈП ”ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА” – Повећана потрошња воде

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )