У ЛЕШНИЧКОМ ПАРКУ – Деца брину о природи

У ЛЕШНИЧКОМ ПАРКУ – Деца брину о природи

Чланови дечјег црквеног хора „Звончићи“ из Лешнице, организовали су јуче акцију „Зелени дан“, током које су прикупљали смеће из парка и простора испред лешничке Цркве Светих апостола Петра и Павла. Под слоганом „Да природа буде здрава“, ова деца су својим вредним рукама за пола сата накупила 23 кесе смећа само из унутрашњег дела парка.

– Уредили смо и део испред црквеног дворишта, а да смо ишли и даље, вероватно би количина смећа барем за дупло била већа. Ова деца треба да буду леп пример осталима и да подстакну друге да слично учине. Захвална сам и родитељима који нису помислили да њихова деца раде нешто чега би се стидела, већ су својим примером показали одговорност према месту где живе, природи и планети – каже Бојана Чолић Грујић, руководилац хора и иницијаторка акције.

Како је испричала, раније су, током проба хора, разговарали о важности очувања животне околине и договорили се да ће организовати ову акцију, а да је веома битно то да деца већ сада имају свест о важности чисте животне средине. Први дан распуста нису искористили за одмор, већ су се потрудили да уреде место у којем одрастају и често бораве, што је за сваку похвалу.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ТАЕКВОНДО – Из Охрида 22 медаље

У ВИШЕГРАДУ – Изложба Поповићевих слика

НОВО – Преузми бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Прати нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )