ВРЕМЕ – Опрезно, расте температура

Претежно сунчано и веома топло време очекује нас данас, али и наредних дана. На снази је жути метео аларм, а додатни разлог за опрезност је и индекс УВ зрачења који ће данас бити врло висок – девет, а извесно је да ће тако остати и наредних дана, уколико не настави да расте.

Биометеоролошке прилике неће одговарати хроничним болесницима посебно не астматичарима и срчаним болесницима. Потребно је користити заштиту од УВ зрачења и и смањити физичку активност. Метеоропате могу осећати главобољу и малаксалост.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, данас ће у Лозници највиша дневна температура бити 34 степена, а сутра 35, колико ће се задржати до петка када ће бити још топлије – до 37 Целзијуса. Ако не и раније, у четвртак и петак очекују се и тропске ноћи, што значи да се температура неће спуштати испод 25 степени.

До освежења може доћи од недеље када би, према прогнози за прве дане јула, време постало нестабилно, дошло би до мањег пада температуре и местимично пљускова праћених грмљавином.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВИДОВДАНСКИ ТУРНИР – Лозници пехар на крају

ПРЕДРАГ ПАЈИЋ, КАПИТЕН ЦЕРА ИЗ ЈАДРАНСКЕ ЛЕШНИЦЕ – Окачио копачке о клин

НОВО – Преузми бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Прати нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )