ВИДОВДАНСКИ ТУРНИР – Лозници пехар на крају

ВИДОВДАНСКИ ТУРНИР – Лозници пехар на крају

Победом Лознице над екипом Јанг бојс, из Зворника, Република Српска, у финалу тимова 2010. годишта данас је у Клупцима завршен ‘’Видовдански турнир Лозница 2022’’ у организацији ФК Лозница.

Јуче су се надметали играчи рођени 2011. године, а претходног викенда мали фудбалери 2012, 2013, 2014. и 2015. годишта.

Зелено-бели су сачекали завршницу турнира да би освојили титулу, а иза Јанг бојса нашала се крупањска Академија Рађ која је, после нерешеног исхода утакмице, у борби за треће место била боља од Пчелиња у извођењу пенала.

Лозница је у својим редовима имала и најбољег играча Матеју Михаиловића, најефикаснији стрелац био је Матеја Ђерић из Јанг бојса, док је Јован Јовичић из Рађа био најпоузданији чувар мреже без примљеног гола.

Матејa Михаиловић, ФК Лозница, најбољи играч 2010. годишта

Играчи Лознице одлучили су да победу посвете свом саиграчу Ђорђу Савићу који је јутрос на утакмици доживео повреду и да му и тако покажу колико желе да се што пре опорави и да им се врати у тим.

Јучерашњи дан био је најсрећнији за играче лозничког Пчелиња који су у финалу 2011. годишта савладали РБ Ваљево, док је треће место заузела Лозница.

У овој конкуренцији најпрецизнијег стрелца Луку Прокића имао је РБ Ваљево, најбољи играч био је Саво Миловановић из Пчелиња, а најсигурнији голман Марко Јовановић који је чувао мрежу Лознице.

Јован Јовичић, Академија Рађ, најбољи голман 2010. годишта

Турнир је посетио и Милан Недељковић, члан Градског већа задужен за спорт, и навео да је изузетно задовољан организацијом.

– На основу разговора са учесницима могу рећи да су и они задовољни и да ће доћи и следеће године. ФК Лозница показао се и овог пута, уз подршку ФК Раднички и Града Лознице, као веома добар организатор, без иједне замерке, обезбеђено је све што је потребно како би турнир био на високом нивоу по угледу на неке европске. Ове године учествовало је више од 60 екипа са око хиљаду играча, а деца су наше богатство и то треба неговати – казао је Недељковић у изјави за портал ЛН.

Прошлог викенда ваљевском Сењаку припала је титула у надметању екипа састављених од играча рођених 2012. године, Санрајс из Шапца био је други, а Пчелињо трећи. Најбољи тим имао је најбољег играча – Николу Богдановића, Андреј Петровић из Пчелиња био је најуспешнији стрелац, а мрежу је најсигурније чувао Немања Видаковић из Санрајса.

Михаило Ђерић, ФК Јанг бојс, најефикаснији стрелац 2010. годишта

У конкуренцији 2013. годишта прва је била зворничка Дрина, други Пчелињо, а трећа шабачка Тика-така. Дринин Матеја Томић био је најефикаснији стрелац, Матија Миловановић, Тика-така, најбољи играч, а Вук Матић, Пчелињо, најпоузданији голман.

Ваљевци су добро прошли на овогодишњем турниру па су тако у финалу 2014. годишта о победнику одлучивала два тамошња клуба, а титула је припала Радничком који је  био бољи од Сењака. Пчелињо је заузео треће место.

Раднички је у својим редовима имао и најбољег стрелца Андреја Ранковића, најбољи играч Марко Филиповић играо је за Сењак, а најдаровитији голман чува мрежу Пчелиња.

Зворничка Дрина освојила је прво место и у такмичењу играча рођених 2015. године. иза Зворничана остали су Тика-така и Лозница. Андреј Кикић, најбољи играч, брани боје победничког тима, најуспешнији стрелац Матија Василић наступа за Тика-таку, а Лознице има најбољег голмана Ђорђа Поповића.

Наредне године турнир би требало да се врати на старо место, на Градски стадион, али Недељковић је опрезан.

– Још то не можемо да најавимо, али сматрамо да ће када буде завршен нови стадион и како ФК Лозница расте и иде ка Супер лиги, ово бити један од највећих турнира у Србији – каже Недељковић.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРЕДРАГ ПАЈИЋ, КАПИТЕН ЦЕРА ИЗ ЈАДРАНСКЕ ЛЕШНИЦЕ – Окачио копачке о клин

МАЛА МАТУРА – Полагање под посебним мерама

НОВО – Преузми бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Прати нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )