МАЛА МАТУРА – Полагање под посебним мерама

Полагањем теста из српског језика сутра у 9 часова почиње мала матура за осмаке. Ове године предузете су посебне безбедоносне мере, јер се, како кажу надлежни, очекују нове дојаве о постављеним бомбама у школским установама, које би прекинуле полагање матуре, а потом га и одложиле.

Како наводи наш извор, 692 осмака из четрнаест лозничких основних школа малу матуру полагаће у једној од градских школа. Деца ће из сеоских средина бити довожена на место полагања а читав процес помно ће пратити полиција која ће сва три дана полагања обезбеђивати школу у којој ће оно бити одржано.

У случају да дојава, ипак, прекине полагање, припремљени су резервни тестови који се и иначе, припремају, ако неки од тестова процури у јавност, као што се раније догађало. Ако све протекне како треба, после полагања теста из српског језика, у уторак ће ученици полагати тест из математике, а у среду комбиновани тест. Полагање траје од 9 до 11 часова.

Прелиминарни резултати биће објављени првог, а коначни 5. јула.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КАКО ДО ЕЛЕКТРИЧНИХ АУТОМОБИЛА – Неопходна помоћ државе

ЛОЗНИЧКИ ЕКОЛОШКИ КАМП НА ЛИСТИ НАЈБОЉИХ – Максималан број бодова за ”Еко Ло фестивал”

НОВО – Преузми бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Прати нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )