ЛОЗНИЧКИ ЕКОЛОШКИ КАМП НА ЛИСТИ НАЈБОЉИХ – Максималан број бодова за ”Еко Ло фестивал”

Еколошки камп ”Еко Ло фестивал”, који је лозничка Канцеларија за младе (КЗМ) покренула 2017. године уз подршку Министарства омладине и спорта и Младих истраживача Србије, уврштен је на листу међународних волонтерских капова.

– Почели смо без искуства и нисмо знали на какве ћемо изазове наићи, а данас, после пет година, наш камп је уврштен на листу међународних кампова са максималних стотину бодова, како га је оценила Европска комисија за заштиту животне средине. То није само заслуга Канцеларије за младе, већ и младих који су учествовали и уложили велики труд на кампу. За ових пет година изнете су тоне смећа, очишћен је велики број дивљих депонија не само у Тршићи, већ и на Гучеву, Жићиној плажи, и свуда где смо одлазили зато што је неко пријавио проблем. Захвалан сам волонтерима и локалној заједници од које смо добили подршку, као и од градске управе, зато и јесте овакав резултат  – каже Бојан Лучић, координатор КЗМ.

Како наводи, до сада су на кампу у Тршићу учествовала 52 страна и 24 домаћа волонтера, а ове године Лучић очекује још веће интересовање и више учесника захваљујући оцени коју је камп добио. Овогодишњи камп биће одржан током јула, поново у Тршићу, а Лучић најављује још већу подршку Министарства омладине и спорта које ће, како каже, финансирати и све трошкове на кампу који су до сада плаћани из буџета КЗМ.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВРШЕН ЕКОЛОШКИ КАРАВАН – Зелена идеја у Лозници

КРОВНА ОРГАНИЗАЦИЈА МЛАДИХ СРБИЈЕ – Постани предузетник – предузетница

НОВО – Преузми бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Прати нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )