КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Обележен Дан борбе против злоупотребе дрога

Међународни дан борбе против злоупотребе и незаконите трговине дрогама, 26. јун, лозничка Канцеларија за младе (КЗМ) обележила је јуче организовањем турнира у малом фудбалу на којем су учествовали ученици гимназије и Техничке школе. Тим поводом конференцију за медије одржали су у градској управи Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника, и Бојан Лучић, координатор КЗМ.

Ђокић је подсетио да је лечење било ког облика зависности дуг и меизвестан поступак и да је зато потребно посветити посебну пажњу превенцији. 

– Основно је да све општине, градови и цела држава уложе максималан напор у борби са злом које се зове наркоманија. Зато и родитељи и школа, преко педагошко-психолошких служби, и локалне самоуправе преко савета за борбу против болести зависности, полиција, тужилаштво, суд, центри за социјални рад морају бити умрежени како би се то зло свело на најмању могућу меру јер га је немогуће искоренити. Само један изгубљени живот трагедија је за све нас – казао је Ђокић.

Он је нагласио да Град подржава све пројекте којима је циљ промоција здравог живота и подсетио да Лозница на спорт гледа као на категорију од посебног друштвеног интереса и да улаже много новцау изградњу спортских објеката. Ђокић је нагласио и да је Лозница једна од ретких локалних самоуправа која је усвојила План за борбу против дрога.

Лучић је указао на то да је КЗМ борбу против дрога почела 2011. године у Техничкој школи, да би то потом постао пројекат који траје до данас.

– Само у последње две године око 1.200 ученика прошло је наше обуке кроз вршњачку едукацију. Радује нас то што са удружењима грађана имамо добру сарадњу у промовисању здравог живота. Циљ нам је да што више младих прође кроз ову обуку како бисмо, колико-толико, утицали на њихову свест о опасностима које злоупотреба дрога доноси. Оне су релативно лако доступне на тржишту и опасност по младе је велика, али оваквим приступом и уз подршку Града можемо да очекујемо добре резултате – каже Лучић.

Међународни дан борбе против злоупотребе и незаконите трговине дрогама обележава се 26. јуна од 1987. године када је, Генерална скупштина Уједињених нација подржала иницијативу за појачавање рада и сарадње у борби против овог проблема који погађа цео свет.

Н. Т.

Фото: КЗМ – Едукацијом против злоупотребе дрога

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НОВИ ПЛАН РАЗВОЈА ЛОЗНИЦЕ – Потребно је да се и грађани укључе

ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЗБОГ ПАСА ЛУТАЛИЦА – За одштете више од пет милијарди динара

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )