СТИЖУ СЕМАФОРИ – Прво код Музеја Јадра

СТИЖУ СЕМАФОРИ – Прво код Музеја Јадра

Од три најављене раскрснице у граду семафоре ће прво добити она код Музеја Јадра и Техничке школе где су ове седмице започети радови. Како је данас казао помоћник градоначелника Љубинко Ђокић, после ње следи она код Економске школе и на Владића брду код ‘’Лукоил’’ пумпе, а очекује се да ће све три ове године бити регулисане семафорском сигнализацијом.

Ђокић је истакао да Град даје максималан допринос безбедности у саобраћају и да су скоро све важније саобраћајнице и тргови реконструисани, а паралелно са тим ради се и на регулацији динамичког и мирујућег саобраћаја. Он је рекао и да је мало локалних самоуправа у Србији које имају усвојену Стратегију о безбедности у саобраћају, а Лозница је отишла и корак даље и у сарадњи са Саобраћајним факултетом урађена је Студија о саобраћају.

– Посебан акценат ставили смо на безбедност пешака, нарочито поред школа. Деца су најрањивија категорија због чега и инсистирамо да се поред школа у близини фреквентних саобраћајница уређују пешаке стазе, постављају заштитне ограде и раскрснице регулишу семафором. Раскрсница код Музеја Јадра је доста фреквента, они који иду из центра града према Воћњаку, Пасковцу и Зајачи морају њоме проћи. Ако се томе дода да су овде и четири средње школе, да у међусмени имамо скоро три хиљаде ученика, онда је јасно колико је она оптерећена и зато смо желели да што пре кренемо са постављењем семафора. Чињеница је да смо ми потписали уговор са извођачем пре две године, али И да је ово пут где је управљач ЈП ‘’Путеви Србије’’ и да је врло сложена процедура да се од Министарства саобраћаја добије решење за постављање семафорске сигнализације – рекао је Ђокић.

Укупна вредност радова предстојеће семафоризације је 14,8 милиона динара са ПДВ, а очекује се да стигне у међувремену сагласност за преостале две раскрснице које ће добити семафоре. Са ова три места у граду ће бити укупно једанаест раскрсница са семафорима.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ГРАДА ЛОЗНИЦЕ – Успех на два поља

У САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ – Погинуо полицајац из Малог Зворника

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xyz 1 year

    Sačuvaj nas, Bože, njihovih rekonstrukcija! Neko će morati dobro da se potrudi da ispravi štetu od tolikog silnog rekonstruisanja.
    Brojni su primeri: semafori na Bulevaru, semafori ka Klupcima, semafor kod pijace. Neki nepotrebni totalno (kao i ovi koje sada postavljaju), neki decenijama radili odlično pa nakon njihove rekonstrukcije četiri puta ponekada morate da stanete na crveno kada idete Bulevarom. Kada bih se dotakao teme gradnje, propisa koji tu važe i svog haosa, otimačine i divljaštva u toj sferi mogao bih referat da napišem. Ali, nema veze, neka smo mi dobili krstaću na sred varoši, ispod nje je i sahranjena Loznica. Sada smo Grad Loznica, kao da smo pali s neba poput elementarne nepogode jer teško da u ovom slučaju grad označava naseljeno mesto.

  • Disqus ( )