ОПЕТ НОВИНЕ НА ТЕХНИЧКИМ ПРЕГЛЕДИМА – Седам дана за поправке

Мање гужве и чекања, продужење рока када се возило као технички неисправно врати власнику – најважније су измене Правилника о техничком прегледу возила који је ступио на снагу 4. јуна. Највећи број измена односи се на прецизирање пословања предузетника који се баве техничким прегледима. Они ће сада моћи у исто време да обављају технички преглед два и више возила што значи да ће се повећати и број возила који може да се прегледа за један дан, а смањују се и трошкови власницима јер не морају да граде нове објекте. Главни недостатак је то што технички преглед једног возила морају обављати два контролора, а њих нема довољно.

Власнике возила ће највише обрадовати продужење рока поновног обављања техничког прегледа, ако се утврди да је неисправно, са три на седам дана. Продужењем овог рока омогућено је да власник поправи возило у року и избегне могућност да технички преглед ради испочетка чиме би се дуплирали трошкови.

Измена има и за возила намењена за пољопривредне радове. Наиме, ако се ова возила први пут региструју у Србији, а старија су од десет година, не морају да имају доказ о испитивању, што није случај са осталим возилима.

Да ли ће после ових измена које им иду у прилог, власници техничких прегледа снизити цене својих услуга, остаје да се види. Да подсетимо, одлуком Владе Србије најнижа цена техничких прегледа износи 3.070, а највиша 6.020 динара, у Лозници кошта тренутно 5.000 динара. У сервисима за технички преглед су нам тада рекли да не верују да ће се оне вратити на старо с обзиром на то да у току дана прегледају за четрдесет одсто мање возила него раније, а у опрему и грађевинске радове се морало много уложити.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ШУМЕ И ПРЕВОЗ ДРВЕТА – Полиција појачала контроле

ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ – Олуци ‘’уведени’’ у канализацију

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )