ПОКЛОН  ЕУРОБАНК ДИРЕКТНЕ – Опремљен кабинет Економске школе

На самом крају школске године Средња економска школа у Лозници добила је на поклон од „Еуробанк Директна“ рачунарску опрему за кабинет за економско пословање, статистику, кореспонденцију и правне послове у вредности од 700 хиљада динара. Средства су обезбеђена у оквиру пројекта ”Школа као нацртана за вас” захваљујући корисницима хуманитарне Мастеркард кредитне картице “Еуробанк Директна Велико срце”,Банка одваја део средстава од својих прихода и усмерава их у опремање и модернизацију средњих школа широм Србије. Према речима Славице Павловић, председнице Извршног одбора ове банке, за четири године колико се пројекат спроводи опремљено је једанаест кабинета у осам градова широм Србије, за те сврхе издвојено је више од 9,4 милиона динара.

– Задовољни смо и срећни што смо у могућности да улагањем средстава у образовање допринесемо и локалној заједници у којој послујемо. Економске школе су изабране јер се ми бавимо банкарством и сматрамо да је неопходно посветити пажњу стручним школама у Србији које су на бази нашег истраживања запостављене.

Ове године пројекат је допуњен новим културним садржајем захваљујући сарадњи са издавачком кућом “Лагуна” и Музејом “Дом Јеврема Грујића”. Ученицима се представљају путовања кроз српску историју и културу а кроз предавања кустоса и практичан рад, средњошколцима се предочавају се различите уметничке вештине – рекла је Павловићева.

Миодраг Деспотовић, директор Средње економске школе у Лозници, једне од најстаријих и највећих школа у Србији која има 956 ученика, захвалио се на вредном поклону који ће, како је рекао, допринети квалитету и модернизацији наставе.

– Презентација виртуелног предузећа на новим рачунарима допринеће да се ученици ове школе приликом запослења лакше прилагоде захваљујући знању које су стекли током школовања – рекао је Деспотовић

Пројекат „Школа као нацртана за вас“ од почетка, како је речено, подржава и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВОЗОМ ИЗ ЛОЗНИЦЕ ДО БЕОГРАДА – По шинама и асфалту

НАКНАДА ЗА ОДВОДЊАВАЊЕ – Скупља жалба од накнаде

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )