У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Завршено „Распевано пролеће“

У амфитеатру Цркве Светих апостола Петра и Павла у Бањи Ковиљачи, вечерас је приређен завршни програм 19. међународног фестивала фолклора „Распевано пролеће“, који је почео у петак у Липничком Шору а настављен синоћ у Лозници. КУД „Фрула“ показало се као добар домаћин смотре на којој су се другог фестивалског дана, после дефилеа кроз Бању Ковиљачу представили фолклорни ансамбли КУД „Др Ђорђе Натошевић“ из Сланкамена, ФА Библиотеке „Политика“ из Крупња, КУД „Мачванка“ из Клења, КУД „Караџић“ из Лознице и ФА „Ковиље“ из Бање Ковиљаче.

Посетиоце је здравицом поздравио песник Љутомир Рундић, а завршни програм фестивала отворила је Снежана Перић, директорка Туристичке организације града Лознице, поручивши да ће се у дворишту бањске цркве, као и у Лозници и Тршићу током лета одвијати занимљиви културно-забавни програми. На овогодишњем „Распеваном пролећу“ учествовали су и фолклорни ансамбли КУД „Бранко Радичевић“ из Нових Бановаца, ЦОКТ „Јеврем Обреновић“ из Шапца, ДНТК „Јека“ из Обреновца, КУД „Извор“ из Велике Дренове, ФА „Ђидо“ из Богатића, ФА „Панонија“ из Тузле и КУД „Јоцо Савић Илићка“ из Брчког, а подршку организацији пружили су Месна заједница и ОШ „Свети Сава“ из Липничког Шора, Центар за културу „Вук Караџић“, Туристичка организација, градска управа и бројни пријатељи друштва.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАКНАДА ЗА ОДВОДЊАВАЊЕ – Скупља жалба од накнаде

ТАЛЕНТОВАНИ АЛЕН АКАРАТОВИЋ – Ноте савладао пре азбуке

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )