СКУПШТИНА ГРАДА – Поскупело изношење смећа за 15 одсто

Лознички парламент, без паузе за одмор, завршио је данашње заседање. У наставку седнице одборници су на предлог ЈКП “Наш дом“, донели одлуку о повећању цене изношења смећа за 15 одсто за домаћинства. Од 1. јула за ту услугу домаћинства ће плаћати 5,52 динара по метру квадратном уместо 4,80. Директор овог предузећа, Јанко Алексић, рекао је да цена није мењана од 2014. године и да повећање 50 до 60 динара по домаћинству неће бити велики оптерећење за грађане.

Скупштина је без расправе усвојила извештаје о прошлогодишњем раду осам лозничких установа и организација као и информацију о раду јавних предузећа у прва три месеца ове године. Усвојен је и План пресељења неформалног насеља на Лагатору у којем, како је рекао Милорад Матић, заменик начелника градске управе живи 55 лица у петнаест домаћинстава. На овом простору планирана је изградња саобраћајница и објеката јавне комуналне инфраструктуре као и површине за јавне намене. Читав поступак започео је у јулу прошле године, а планирано је да се заврши до краја октобра ове њиховим усељењем у нову зграду у Железничкој улици. Пресељење се реализује кроз пројекат „Активно укључивање Рома и подршка становању у Лозници“ који се углавном финансира средствима Уједињених нација. Матић је нагласио да ће градска управа наставити да помаже овим грађанима кроз, пружање помоћи за добијање докумената, при упису деце у школу, остваривање права на социјалну заштиту, запошљавање и социјалну помоћ.

Донета је и одлука о изради Плана детаљне регулације за изградњу фудбалског спортског терена са пратећим садржајима у Тршићу, површине 1,5 хектара, а рок за спровођење неопходне процедуре је шест месеци. Овај објекат, како је рекла Драгана Јовановић, градска урбанисткиња, налазиће се изнад Образовно културног центра „Вук Караџић“ у правцу према Коренити. Скупштина је за директора Библиотеке Вуковог завичаја на мандат од четири године именовала Мирјану Пејак, досадашњег в.д. директора, која је била и једини кандидат на конкурсу.

Иначе, одборник Драган Пајић, „Смело“, обавестио је одборнике и јавност да је начелник градске управе Владимир Радојчић, поднео оставку и замерио власти што их о томе није информисала. Међутим, на то нико није реаговао.

Према сазнању ЛН, Радојчић је званично на годишњем одмору и не одговара на позиве новинара.

Детаљније у штампаном издању Лозничких новости.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СКУПШТИНА ГРАДА – Нови одборници, нови већници

СКУПШТИНА ГРАДА – Усвојен Завршни рачун за прошлу годину

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )