‘’ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА’’ – Решење је подплафонска инсталација

После јучерашњег обраћања Вере Стојиљковић, из Улице Вере Благојевић број 1, нашој редакцији због, како тврди, вишемесечног проблема изливања фекалних вода у подрумске просторије њене и зграде број три, обратили смо се лозничком ЈП ‘’Водовод и канализација’’. Директор предузећа Марко Николић каже да је екипа предузећа била јуче на лицу места, отворили су  све шахтове, прочистили их, а ‘’већина је била сува и проходна’’.

– Највећи проблем прави немарност суграђана који су своје олуке са кућа укључили у фекалну канализацију која није димензионисана да прими кишницу са њихових кровова и отпадну воду из домаћинстава. Ова канализација иде са Шанца, спушта се Партизанском, крај вртића, а на већини породичних куће са те линије су олуци увучени у фекалну канализацију. Када падне киша због олука се појави велика количина воде у фекалној канализацији, онда се подигне ниво у цевима и врати се станарима у подруме. То се дешава  приликом обилних падавина у кратком временском периоду на више локација, не само код њих. Решење је да ураде подплафонску канализацију, да по плафону подрума поставе њихову канализацију, а то иде на трошак станара јер спада у њихове кућне инсталације. Тај проблем нема везе са ‘’Водоводом’’, наше је оно што се налази у улици и до ревизионог окна. Док не ураде подплафонску инсталацију имаће овај проблем – објаснио је Николић за ЛН.

Подсетимо, Стојиљковићева је јуче рекла да проблем траје од новембра прошле године, а када се вода повуче, сва прљавштина коју је донела остане у подруму. Ангажовали су човека који је прихватио да уз надокнаду  чисти, а до сада је то учинио седам пута.

– У нашој и згради број три су подрумске просторије непотребљиве, али и станови јер не може да се спава од неугодних мириса који су пуни бактерија и ко зна чега још. Из моје зграде је отишло десет људи код пријатеља, у згради је, иначе, 20 станова, као и у суседној. Живим у приземљу и директно ми у стан улази смрад из подрумског прозора. Не могу ни прозор да отворим, а пошто сам близу подрума, улази и кроз врата – рекла је она и додала да  живи у тој згради три деценије, а да у обе има станара од 1963. године и нису имали овакве проблеме све до пре неколико месеци.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРОБЛЕМИ СТАНАРА У ДВЕ ЗГРАДЕ – Подруми пуни фекалија

“ОКО СОКОЛОВО” – Стартује за тридесетак дана

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )