ПРВА ТРКА „СТАЗАМА ВУКА КАРАЏИЋА“ – Пријављено више од 200 учесника

Спортско удружење „Лознички тркачи“ организује данас у Тршићу прву трку у природи под називом „Стазама Вука Караџића“. Пријављено је више од две стотине учесника, а синоћ су у Канцеларији за младе подељени стартни бројеви и пакети, али и приређено дружење са најбољом српском атлетичарком Оливером Јевтић и њеним пријатељем и дугогодишњим тренером Стенлијем Кипрутом.

– Први пут сам у Лозници и Тршићу па је задовољство утолико веће, а када сам долазила одушевила сам се околином и гостопримством људи. Већ видим себе у будућности као организатора неког атлетског кампа у овом крају јер за то постоје идеални услови. Чула сам да је у плану и изградња атлетске стазе, тако да уз све природне лепоте, близину планина, реке Дрине и Бање Ковиљаче чија лековита дејства сам већ данас лично осетила, за врхунског спортисту овде су идеални услови. Испробала сам неке терапије и резултати су феноменални. Све што је потребно за добре спортске резултате овде постоји, клима је идеална и зато сам сигурна да ћу овај крај у будућности доживети у некој већој мери – рекла је за ЛН Оливера Јевтић.

Она је истакла да је њен тренер већ боравио у Ковиљачи и да јој је причао о свим благодетима, али да се сада и сама у све то уверила. Дошла је на иницијативу своје другарице Татијане Васиљевић, председнице “Лозничких тркача“, с којом се дуго познаје и, како каже, са задовољством је прихватила да подржи ову манифестацију. Из одређених разлога Оливера Јевтић и њен тренер неће учествовати у трци, али како каже овај Кенијац, свим срцем ће бити уз такмичаре, бодриће их и уручити им на крају награде. Бранко Јоцић, из СУ „Лознички тркачи“, каже да је за трку пријављено укупно 220 учесника, а да је током вечери већ половина стартних пакета подељена.

– Доста гостију имамо из Сомбора, Београда, Сарајева који такође организују сличне трке у својим градовима и они нам сад узвраћају посетом јер смо и ми били код њих као учесници. Ту је и Јасмин Пајевић, репрезентативац БиХ у трејл тркама, конкуренција је јака у обе категорије, а сви ми трчимо без обзира на временске услове. Какво год време да буде, трка се не одлаже али се надамо да ће проћи без кише. Обишли смо стазу данас после синоћног невремена и све је у реду. Старт је у 11 сати на Саборишту, а стаза даље иде преко Икона до манастира Троноша, па преко Барица и Велике Бобије назад у кањон Жеравије до циља, који је такође на Саборишту. Дужина стазе је нешто преко 21 километар са укупно 600 метара висинске разлике – каже Јоцић и додаје да је временски лимит за долазак на циљ око пет сати ида за то време може стаза да се препешачи темпом од четири километра на сат.

На сваких пет километара су одморишта са окрепљењем, водом, воћем и слаткишима, а најбрже тркаче на циљу организатори очекују већ после сат и 45 минута. Просек за овакву стазу је два и по до три сата. На циљу, најбржем тркачу медаљу ће уручити Оливера Јевтић, а најбржој у женској конкуренцији тренер Стенли Кипруто. Посебно ће бити уручене награде најбржој Лозничанки и Лозничанину. Све траке којима је маркирана стаза биће уклоњене после трке тако да шума остаје чиста, поручују „Лознички тркачи“.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НСЗ: ЈАВНИ КОНКУРСИ – Одзив већи него икада

КАКО ДОСКОЧИТИ ЕНЕРГЕТСКОЈ КРИЗИ? – Скупо, скупље, несташица

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )