ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ – Конкурс за извођаче радова

У понедељак, 23. маја, локална самоуправа ће расписати конкурс за привредне субјекте који желе да буду извођачи радова у овогодишњем спровођењу мера енергетске санације стамбених објеката на територији Града Лознице, саопштио је данас медијима Дејан Сталовић, градски менаџер.

– Конкурс расписујемо за привредне субјекте који ће бити извођачи радова, а имаћемо послове  постављање фасада, првенствено породичних кућа, замену столарије, набавку и уградњу котлова на пелет и гас и уградњу топлотних пумпи. Све оно што смо имали  и у претходном конкурсу. Очекујемо велику заинтересованост привредних субјеката, наша жеља је да буду са територије Лознице, али сви који се јаве биће адекватно бодовани. Први, прошлогодишњи, конкурс за мере енергетске санације изазвао је велику заинтересованост грађана, имали смо укупно око 250 пријава од којих смо са 120 потписали уговоре и ових дана реализује се последњих пет, шест. Тада смо одвојили пет милиона динара, а исто толико и Министарство рударства и енергетике. Овога пута смо определили дупло већи износ као и ресорно министарство тако да ће у енергетску ефикасност бити уложено укупно двадесет милиона динара – казао је Сталовић уз апел да се привредни субјекти пријаве на предстојећи конкурс.

Кликом на слику отворите анкету

Заменик начелника градске управе Милорад Матић прецизирао је да ће конкурс трајати до седмог јуна и да заинтересоавни потребну документацију могу преузети на сајту града – loznica.rs или на шалтеру број 8 у градској управи.

– Овим конкурсом и следећим, који ће се тицати грађана, финансираћемо станове као посебне делове стамбених зграда као и породичне куће. Фокус је да помогнемо тим људима јер стамбене заједнице, односно страмбене зграде, финансирамо одлуком о бесповратном суфинансирању и то уградњу лифтова, разне врсте опреме, замену узлазних врата, израду фасада и поправку кровова. После конкурса биће закључени уговори са изабраним привредним субјектима који испуне потребне услове, а биће рангирани по понуђеној цени и року, што ће комисија посебно гледати. После овог следи јавни позив за грађане – рекао је он.

Због великог интересовања и чињенице да је енергетска ефикасност и рационална употреба енергије у јавном интересу и од посебног значаја за државу, ове године ће овим програмом бити укупно финансирана 151 локална самоуправа, а појединачни износи по локалним самоуправама добијени од државе крећу се од једног па до 45 милиона динара.  Подсетимо, прошле године се у Лозници на коначној ранг-листи нашло се 120 домаћинстава, 15 за термичку изолацију, 57 за столарију и 48 за котловe.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА  – Све мање снимања, на одељењу пацијент више

У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Одржан први Гварнери фестивал гудача

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )