ХРОНИКА ФЕСТИВАЛА – Убљани до суза насмејали публику

ХРОНИКА ФЕСТИВАЛА – Убљани до суза насмејали публику

Глумци аматерског позоришта „Раша Плаовић“ из Уба успели су синоћ да врате осмех на лица публици у Вуковом дому културе, а изведбом „Бајке о позоришту“, учинили су овогодишњи Фестивал глумачких остварења још ближим некој сличној манифестацији у којој учествују професионална позоришта. Комедија која у свом наслову указује на бајковитост, много више приказује слике из реалног живота и стварности која нас и данас окружује.

Представу је написао Владимир Ђурђевић а за редитељски део био је задужен Душко Ашковић, који се побринуо и за сценографију. Тема је позориште и положај културе у времену лажних реформи и политичара који уметност и културу схватају на свој начин. Кроз представу се прожимају две Србије, традиционална и модерна, ликови који комично мењају идентитет, а на посебан начин ову бајку су изнели Даниел, директор позоришта, његов партнер Јован, син Денис и Денисова мајка Марија, девојка Анђела и њени родитељи, Петар и Стана. Смех до суза код публике је изазвао Воја Раонић у лику Јована који је кроз неколико трансформација навео и жири публике да га изабере за глумца вечери.

Након представе, гости из Уба замолили су публику да се још једном сви заједно аплаузом опросте од Драгана Тошића, изненада преминулог председника КУД „Караџић“ и покретача фестивала.

Последња у низу фестивалских представа на програму је вечерас од осам, а извешће је Аматерско позориште „Жанка Стокић“ из Великог Градишта. Реч је о „Поштеном провалнику“ Дарија Фоа, коју је режирао Мирко Јенић, а адаптирала Наташа Живановић. Пре тога, у термину од један сат поподне, у оквиру фестивала омладинских позоришта, премијеру ће имати домаћини, млади глумци „Караџића“, који ће одиграти „Пепељугу“ Шарла Пероа, у режији Борислава Матовића.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

УСПЕХ ЛОЗНИЧКИХ ОСНОВАЦА – Три ученице три награде

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ – Изградња атлетског стадиона почиње ускоро

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )