ШАХ – Одржано прво омладинско првенство Лознице

Урош Деспић, победник у конкуренцији млађих основаца

Педесет и пет такмичара јуче је учествовало на Првом омладинском првенству града Лознице ”Учитељ Љубо”, које је организовао истоимени шаховски клуб. Они су се у Гимназији ”Вук Караџић” надметали у три категорије – ученици до четвртог разреда основне школе, старији основци и средњошколци и млађи од двадесет и једне године. На овом такмичењу за прве победнике омладинског првенства града надметали су се млади шахисти из три средње и десет лозничких основних школа, као и основци из љубовијске ОШ ”Петар Враголић”.

У групи млађих основаца победу је извојевао Урош Деспић, ОШ ”Кадињача”, друго место заузео је Зоран Вучинић, ОШ ”Вера Благојевић”, а треће Душан Мишић из ОШ ”Доситеј Обрадовић, Клупци.

Код старијих основаца најуспешнији је био Марко Веселиновић из ОШ ”Свети Сава”, Липнички Шор, други је био Михаило Петровић, ОШ ”Патар Враголић”, Љубовија, а  трећепласирани је био Јован Живковић, ОШ ”Вукова спомен-школа”, Тршић.

Новица Трифуновић, из Шаховског клуба ”Лешница”, освојио је прво место у конкуренцији средњошколаца и млађих од двадесет и једне године, другопласирани је Томислав Дишић, Гимназија ”Вук Караџић”, а на трећем месту такмичење је завршио Лука Глишић, из Шаховског клуба ”Слога”, Липнички Шор.

Специјалне награде добили су најмлађи такмичар Иван Јовановић, који има тек пет и по година и заузео је четврто место, и најмлађа такмичарка, деветогодишња Тијана Веселиновић која је запосела шесто место. Награђени су и шахисти ОШ ”Доситеј Обрадовић” за фер-плеј, као и ОШ ”Кадињача” за најбројнију екипу.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЈЕЗЕРО У ОМЛАДИНСКОМ ПАРКУ – Царство жабокречине

ФК ПАСКОВАЦ: ВИШЕ ОД ИГРЕ – Цело село као један тим

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )