АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ –  За сада нема ништа од пројекта ‘’Јадар’’

Председник Србије Александар Вучић рекао је да за сада нема ништа од реализације пројекта ‘’Јадар’’ којим је било планирано отварање рудника литијума код Лознице. Према данашњем писању медија, он је на отварању Сајма аутомобила у Београду, на питање новинара, да ли је одлука о обустављану пројекта ‘’Јадар’’ била погрешна, с обзиром на то да је на сајму приказан велик број електричних аутомобила који користе литијумске батерије, рекао да ‘’за сада нема ништа од пројекта ‘Јадар’’’.

– Сваки пут када о томе кажем једну реч они кажу ‘’аха Србија се спрема да превари некога’’ – рекао је Вучић.

Додао је да се ‘’нико не спрема да превари некога, али да не треба да му одузимају право да мисли и има мозак’’. Вучић је рекао да је некада у лозничком крају било 25.000 људи, а данас 6.000, највише 7.000, па ће да их пита “колико ће да их остане за годину, две или три”.

– Да смо радили другачије могли смо да имамо 150.000 или 200.000 становника у целој Лозници, за седам-осам до десет година. Али кајање је за неко друго време, сада идемо да радимо неке друге ствари и да се боримо за нашу земљу –  рекао је Вучић.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У МУЗЕЈУ ЈАДРА – Изложба вина и сирева

IN MEMORIAM – Драган Тошић (1964 – 2022)

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )