ПРЕД „ЕВРОВИЗИЈУ“ – Цртежом подржао Констракту

ПРЕД „ЕВРОВИЗИЈУ“ – Цртежом подржао Констракту

Александар Илић

После бројних светских звезда, музичара, спортиста, сликара, од којих многе већ знају за његове изврсне цртеже портрета, Лозничанин Александар Илић (27) је у сусрет „Евровизији“ одлучио да оловком овековечи и представницу Србије на овом музичком такмичењу. Како каже за ЛН, тако је Констракти пружио подршку „на свој начин“.

– Овај цртеж сам урадио као подршку Ани Ђурић (Констракти) јер као неко ко се бави уметношћу морам да подржим особу која буди свест о озбиљним проблемима у нашем друштву и шаље јако важну поруку овом песмом. Сви се бринемо да будемо физички здрави, а нико не обраћа пажњу на ментално здравље. И не само ова песма „In Corpore Sano“, такође и остале њене песме имају дубоко значење. Текстови говоре о данашњем времену где се живи по неком шаблону и све се понавља изнова и изнова. Пратимо трендове и прилагођавамо се њима јер је тешко изаћи из зоне комфора – каже Илић.

Подсећамо да су за њега пре пет година чули многи чије је портрете нацртао графитним оловкама и који су одушевљени његовим даром да нечији лик овековечи руком, некада и лепше него што то камера и фото-апарат забележе. О Илићу је писала домаћа, али и бразилска штампа, а о таленту овог Србина многи говоре бираним речима, као и хиљаде пратилаца на друштвеним мрежама коју му шаљу похвале за сваки нови рад. Велику пажњу изазвали су његови портрети Салвадора Далија, Шакире, Алисе Милано, Пинк, Емине Јаховић, Милице Тодоровић, а пре неколико година о портрету Новака Ђоковића говорило се и на Ролан Гаросу. Тај цртеж постављен је и као билборд на једној згради на Новом Београду.

Последњи у низу, за који каже да га је радио с посебном пажњoм, можда буде додатни ветар у леђа Констракти на предстојећем „Евросонгу 2022“.

С. П.

Фото: Лична архива саговорника

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА ЛИСТИ СВЕТСКИХ НАУЧНИКА – Лозничанин међу најбољима

ПРЕД ПОЧЕТАК ФЕСТИВАЛА – Лозничани спремни за премијеру

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )