У ЛЕОВИЋУ КОД ЉУБОВИЈЕ – Освећени звоно и крст на Цркви Светог архангела Гаврила

У ЛЕОВИЋУ КОД ЉУБОВИЈЕ – Освећени звоно и крст на Цркви Светог архангела Гаврила

У суботу су у Леовићу код Љубовије у новоизграђеној Цркви Светог архангела Гаврила освећени звоно и крст. Овом чину присуствовао је велики број верника из овог краја. Нови храм изграђен је на месту Црквиште где је, по предању, некада био светилиште.

– Велики је благослов и велики дар за свакога од нас, за наше село, за нашу цркву, када се окупе добри људи и обнове једно светилиште које је некада било на овом месту. Ми који живимо овде окупили смо се да обновимо то место, да обновимо молитву и богослужење у Леовићу да бисмо сачували ово село колико год је у нашој моћи – рекао је протонамесник Петар Цвејић, један од најзаслужнијих за подизање ове цркве.

Председник Општине Љубовијa Милан Јовановић истакао је да му је драго што присуствује овом чину.

 – Општина је помогла са 150.000 динара изградњу ове цркве, а помогла је и друге две цркве које се у овом тренутку граде и сигурно је да ћамо наставити да помажемо и у наредном периоду. Битно је да свако село које има цркву и школу настави да живи. Пријатно сам изненађем бројем присутних грађана, а то је добар знак да се народ враћа вери и коренима – рекао је Јовановић.

Изградања храма у Леовићу почела је у септембру прошле године. Завршени су груби грађевински радови, а очекује се да до јула комплетан посао буде завршен.

Иначе у Љубовије се тренутно граде још две цркве, а у овом крају има 14 цркава и четири манастира.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СВЕТСКИ ДАН СЛОБОДЕ МЕДИЈА – Одговорност није само на владама, већ и на грађанима

ПРОЛЕЋНИ УМОР И ВИРУС – Повећан број кардиолошких прегледа

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )