У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ – Пантелићи  награђени за филм ‘’Доко’’

У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ – Пантелићи  награђени за филм ‘’Доко’’

Награду Филмски медаљон за филм ‘’Доко’’ добила је Добрила Пантелић – Три Д студио на јуче завршеном 17. Међународном фестивалу документраног филма ‘’Златна буклија’’ у Великој Плани.

Награђена је емотивна прича Пантелића, породице добро познатих филмских хроничара, који су снимили, како се наводи у одлуци жирија, ‘’дирљиву причу о Добривоју Пантелићу који је пола века филмском камером сведочио о једном прохујалом времену’’. Ова награда је додељена за ‘’маштовито представљање лика истинског хроничара с камером у руци’’ Према речима Добривојевог сина Милана, ово је Пантелићима јубиларна десета награда ”Златна буклија” за седамнаест година постојања фестивала у Великој Плани где је ове године у конкуренцији било око 350 приспелих радова.

– Наш филм се нашао у 30 награђених и у три филма која се приказују на завршној свечаности. Жири је одлучио да прву награду фестивала добије наш филм ‘’Доко’’ и због тога нам је много драго. Филм је посвећен мом оцу, Добривоју Пантелићу који је бележио камером приче из околине Крупња, Осечине, Љубовије, Лознице и Малог Зворника. То је радио у тандему са супругом Добрилом који је наставила то и даље да ради, а сада је стигло и признање – казао је данас Милан за портал ЛН.

Филм ‘’Доко’’ или ‘’Име у дрвету’’ говори о томе како је Добривоје пре више од пола века када је био дете у кори дрвета урезао свој надимак, а Милан га је нашао пре две године у једној стругари међу хиљаде и хиљаде кубика дрвне грађе, шест месеци после очеве смрти.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДОМ КУЛТУРЕ У ЛЕШНИЦИ – После легализације – реконструкција

КЊИГА ДР РАДОЈИЦЕ ЛАЗИЋА – Службе безбедности бивше државе

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )