ПОРЕД ШКОЛЕ – Бомба од 50 килограма

Немачка авионска бомба из Другог светског рата, тешка 50 килограма, данас је око 11 часова уклоњена са травњака код нове зграде ОШ ‘’Анта Богичевић’’ где је јуче пронађена. Специјализована екипа за уништавање експлозивних остатака рата Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије стигла је око пола 11, и врло брзо је бомба преузета и транспортована за Лешницу, где јој ван насељеног дела, у рејону Луке, следи уништавање. Улицу од градске управе до Полицијске станице привремено је блокирала полиција, а на лицу места је, осим стручњака МУП-а, било возило ватрогасно–спасилачке јединице, као и екипа хитне помоћи. 

Подсетимо, приликом јучерашњих радова на отклањају квара насталог на водоводној мрежи у новој згради ОШ ”Анта Богићевић” радници лозничког ЈП ”Водовод и канализација” из земље су извадили предмет сличан гранати. О томе су из школе одмах обавестили полицију која је дошла на лице места и обезбеђивала га све до данашњег доласка стручњак МУП-а. Школа је због тога одлучила да јуче прву смену ученика пусти кући после четвртог часа док је друга смена обавештена да неће бити наставе.

Бомба, која је дуже од седам деценија била у земљи, данас је уклоњена, а с обзиром на историју ових крајева у оба светска рата, није изненађење да се и после толико времена повремено нађе неки овакав ‘’сувенир’’.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ТРОНОШИ – Упаљене ратарске свеће

ЕТНО-БАЗАР НА ШЕТАЛИШТУ – У сусрет Васкрсу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )