У ЛОЗНИЧКОМ ПОЉУ – Радови у више улица

У ЛОЗНИЧКОМ ПОЉУ – Радови у више улица

Машине су ‘’заузеле’’ Крфску улицу у Лозничком Пољу која ће добити нови асфалт, а осим ње бољим коловозом ‘’поновиће’’ се и још неколико других у овом делу Лознице. Радове је данас посетио градоначелник Видоје Петровић са сарадницима који је најавио да ће се и ове године на путној инфраструктури радити не само у градској и приградској зони него и у селима.

Петровић је подсетио да је  пре неколико година донета скупштинска одлука која је требало да на неки начин прошири градски део Лознице, или поистовети са границама катастарске општине Лозница, што је значило проширење градског језгра у коме су комплетно Лозничко Поље, Клупци, Плоча, Башчелуци и Крајишници. Тако  Лозница треба да буде видљива не као град са 18 – 19.000, него је у овој зони обухвата нешто мање од 40.000 становника.

– Још тада смо обећали да ће то бити и основ за комплетан плански приступ осавремењавања ових насељених места кроз све видове инфраструктуре. Овде у делу где се поред ОШ ‘’Кадињача 2’’ гради ново обданиште у току је комплетна рехабилитација дела Крфске улице. Видећемо да ли постоји могућност да је комплетну урадимо и тиме значајно поправимо стање путне мреже када је у питању Лозничко Поље. Добра вест за мештане је да ћемо до краја године у оквиру овог насељеног места радити десетак улица, планирана су средства и у току је израда потребних пројеката. Пуно смо урадили у претходним годинама у централном делу града, а сада се већ у виду концентричних кругова полако ширимо на периферни део градског језгра, али исто тако одлазимо и на сеоско подручје јер смо и на почетку ове грађевинске сезоне јако много радили у сеоским месним заједницама, што ће бити пракса и у наредном периоду – казао је данас градоначелник.

Према његовим речима, остаје да се, када је у питању Крфска и многе друге, уради накнадно геодетско снимање улица и види да ли постоји могућност да се у неком наредном периоду раде бар једностране пешачке стазе. То би у великој мери подигло безбедност пешака, а посебно деце и то је нешто што врло често сугеришу грађани, а и сама струка то препоручује, казао је Петровић. Истакао је да ће у наредном периоду дати приоритет изради пројеката за пешачке стазе и радиће их где год је то могуће.

Никола Драгићевић, директор ЈП ‘’Лозница развој’’, прецизирао је да се сада ради пресвлачење асфалтом 630 метара Крсфке улице, са ширином коловоза од пет метара, а вредност радова је шест милиона динара. Ради се део од ‘’Кадињаче 2’’ до Улице Анте Богићевића, а укупна дужина ове улице је нешто више од километар и неопходно је у најскорије урадити и преосталих 400 метара ка заобилазном путу, казао је он.

– На територији града је као и  сваке године грађевинска сезона почела чим су то временски услови дозволили. До сада су реконструисане улице у многим МЗ, асфалтиране у Стражи, Лешници, Липничком Шору, Липници, у Лозничком Пољу машине прелазе у друге делове, раде се улица Неде Спасојевић, Милешевска, а најкасније сутра почињемо радове и у МЗ ‘’Филип Кљајић’’. Ове године је из буџета града одвојен највећи износ за рехабилитацију, реконструкцију путне мреже и редовно одржавање од 300 милиона динара и верујемо да ћемо у  сарадњи са МЗ урадити 30 до 40 километара улица у зависности од врсте посла – казао је он.

Маринко Јаковљевић, председник МЗ Подриње у Лозничком Пољу, каже да је мештанима важан ‘’сваки милиметар асфалта’’ и да их радује што им је градоначелник обећао ‘’десетак улица у овој години’’.  

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Најмање новозаражених у последњих осам и по месеци

У ”СУНЧАНОЈ РЕЦИ” – На изложби скоро 400 паса

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )