НА НОВОМ СТАДИОНУ – Трибине расту, трава стиже у септембру

НА НОВОМ СТАДИОНУ – Трибине расту, трава стиже у септембру

До сада је урађено 75 одсто грубих бетонских радова на стадиону, интерне саобраћајнице, асфалтиран паркинг, намонтиране доње трибинске талпе на целом стадиону и завршене горње на северној страни. Планирано је да у августу и септембру радимо помоћни и главни терен, а да их затравимо у септембру и почетком октобра, каже дипл. инжењер грађевинарства Рајко Старчевић, одговорни извођач радова

Ко редовно пролази поред градилишта новог фудбалског стадиона на Лагатору, већ зна колико је ”порастао” овај спортски објекат, а они који то ређе чине, изненаде се када виде докле се одмакло у послу. Обриси будућег изгледа су већ јасно видљиви, северна и западна трибина су препознатљиве па је већ сада јасно да ће то бити репрезентативан стадион урађен по УЕФА 4 стандардима.

Екипа ЛН обишла је градилиште у друштву дипл. инжењера грађевинарства Рајка Старчевића, одговорног извођача радова, који нам је са позиције врха северне трибине рекао докле се стигло и шта још треба да буде урађено.

– У минулих годину дана завршени су припремни радови, рушење старог стадиона, ископи, до сада је урађено 75 одсто грубих бетонских радова, интерне саобраћајнице, асфалтиран паркинг и саобраћајница до болнице који, као део комплекса стадиона, треба званично после техничког пријема да буду предати граду на коришћење. Пратимо планирану динамику, радимо паралелно саобраћајнице, водовод и канализацију, све што је могуће у овом тренутку. Тренутно смо намонтирали доње трибинске талпе на целом стадиону и завршили горње на северу на које се монтирају столице. У току априла треба да почнемо монтажу челичне кровне конструкције на северној трибини, а онда даље радом пошто ће комплете трибине бити покривене. Планирано је да у августу и септембру радимо помоћни и главни терен, у септембру и почетком октобра требало би да их затравимо. Онда нам преостају остали радови да сви буду завршени до договореног рока, а то је фебруар 2023. године – објашњава Старчевић.

На будућем помоћном игралишту, које ће бити између паркинга и стадиона, урађени су потпорни зидови. Оно ће имати вештачку траву и рађено пре главног терена. Ту ће бити само терен, рефлектори и биће ограђен жицом висине пет метара. 

– Имали смо повољну зиму без већих хладноћа и прекида у раду. На стадиону је ангажовано стотинак људи, а ако рачунамо и оне који раде монтажне конструкције у РС, има их око 200. Стадион ће бити предат на употребу када све буде комплетно готово и очекујемо да буде завршен у датом року – каже он.

Поглед са врха северне трибине указује да ће то бити стадион на коме ће сваки његов део бити максимално искоришћен, са условима у којима ће моћи да уживају и актери будућих утакмица и њихови посматрачи.  Подсетимо, нови стадион имаће капацитет 8.067 гледалаца, 74 места за особе у инвалидским колицима, његова укупна бруто изграђена површина биће скоро 27.000 метара квадратних, а рађен је по стандардима који омогућавају играње и међународних утакмица. Све трибине биће покривене, имаће рефлекторе и комплетну пратећу инфраструктуру, грејање главног терена на коме ће бити комбиноване права и вештачка трава, а, како је раније саопштено, укупна цена стадиона са ПДВ је 3,6 милијарди динара. Стадион ће имати гаражу са 54 места за аутомобиле и два за аутобусе, па ће играчи одатле директно одлазити у свлачионице, а унутар комплекса укупно ће бити 265 паркинг-места за посетиоце и хиљаду метара квадратних паркинга за репортажна кола.

За мање од годину дана Лозница ће имати нови стадион, а сада остаје да спортски резултати зелено-белих испрате ниво оваквог објекта па да љубитељи фудбала у свом граду, под рефлекторима, што пре гледају и утакмице домаће Супер лиге.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НЕМАЊА МАКСИМОВИЋ ЗА ЛН – Тешка група, велики мотив

КЊИГА О ПРИЈАТЕЉИМА СРБИЈЕ – Добротвори се не смеју заборавити

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )