ПОЛИТИЧКИ МАРКЕТИНГ: КОАЛИЦИЈА “МОРАМО” – Јовановић: Скупштина ће бити другачија

Коалиција “Морамо” представила је данас у великој сали Скупштине Лознице кандидате за посланике на предстојећим изборима. Своје погледе и размишљања о томе какву Србију виде после 3. априла изнели су посланички кандидати Александар Јовановић Ћута, Небојша Зеленовић, Драган Пајић и Душица Баровић. Подсећајући Лозничане шта се пре неколико година дешавало на Старој планини, Александар Јовановић Ћута је поручио да Јадрани ниједног тренутка не смеју одустати од борбе за своју животну средину, ваздух, воду и земљу, као и да никада не смеју дозволити да се на плодним ораницама гради рудник и депонује јаловина.

– Данас државу воде људи по којима бољи живот подразумева селидбу, напуштање дедовине и плодне земље која може да храни Србију. Четири године смо провели у ратном стању за Стару планину како бисмо некоме доказали да своју воду не дамо. Ту енергију, коју смо кроз активизам створили, желим да сутра пренесем у Скупштину Србије. Не да тамо седим као политичар, већ да пред посланике доведем сваког оног човека који је угњетен и над којим се чини било какво зло и неправда. Скупштину видим као алат који ће нам помоћи да свачија мука буде видљива. Никада нећемо дозволити расељавање јер желимо да људи остану овде да живе и раде. После 3. априла Скупштина неће бити иста а у све ово сам ушао да се борим за слободу, бољи живот и заједништво. Та реч је кључна и без ње нам нема спаса. Ето, видимо да и данас у Горњим Недељицама вршљају по њивама, само су се накратко примирили, али ми им својим заједништвом не смемо дозволити да икада ископају више нити један ашов наше земље. Истераћемо “Рио Тинто” из Србије, као и све друге сличне њима – рекао је Јовановић.

Небојша Зеленовић се осврнуо на своје шестогодишње руковођење Шапцом, подсећајући да се све може постићи уз договор са људима. Он је истакао да коалиција “Морамо” окупља различите људе, али да сви они желе да живе боље.

– Морамо да живимо боље, дуже, здравије и морамо заједно. Морамо јер другу земљу немамо. Имамо решење и план како да од Србије направимо добро место за живот. Чиста вода, ваздух који нас не убија и земља од које можемо да живимо су елементарна људска права. Морамо заједно и морамо другачије, да пензије, радна места, приступ здрављу и образовању зависе од одлуке свих нас, а не од интереса једног човека и његових партијских другара. Сељак треба да буде газда, нашем селу треба влада као партнер, а не утеривач дугова. Морамо да повећамо субвенције на барем 200 евра по хектару, да преполовимо цену горива и обезбедимо пољопривредне саветнике који ће помоћи да се вишеструко повећа принос – нагласио је Зеленовић истичући да за све то треба, пре свега, успоставити систем.

Душица Баровић и Драган Пајић, одборници Групе грађана “Смело” у градској скупштини, подсетили су на низ одлука које су донете у локалном парламенту, а које су, како су оценили, биле погубне и против воље грађана, истичући да је приоритет Скупштине Србије изгласавање трајне забране за отварање рудника у долини Јадра.

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )