ОВЕ ГОДИНЕ – Градске награде за 125 најбољих

На прошломесечном конкурсу за доделу градске награде најбољим ученицима и студентима у 2022. години 125 кандидата је испунило услове, потврдио је данас помоћник градоначелника Љубинко Ђокић за портал ЛН.

– Овога пута  за добијање годишње награде услове су испунила  32 ученика и 93 студента тако да ће их укупно бити додељено 125. Као и претходних година, за годишње награде у градском буџету је предвиђено 14,7 милиона динара, ђацима по 5.000, а студентима 10.000 динара месечно. За разлику од прошле године када смо имали једног пријављеног студента Рома, ове се није јавио ниједан припадник ромске популације. Комисија је завршила свој део посла и ова одлука наћи ће се на следећој седници Градског већа  – казао је Ђокић.

Услови конкурса били су исти као и претходних година. За ученике је било потребно да су држављани наше земље, са пребивалиштем на територији Лознице најмање три године пре пријављивања на конкурс и да су у претходној школској години освојили једно од прва три места појединачна места на републичком или међународном такмичењу која  се налазе у календару Министарства просвете. За студенте су услови били слични, с тим да је било потребно да похађају државни факултет, имају просечну оцену најмање девет и да нису губили годину током студија. За ову подршку града могли су конкурисати и студенти Роми који су социјално угрожени и испуњавају одређене услове.

Подсетимо, на прошлогодишњем конкурсу за доделу градске награде услове је испунило  14 ученика и 96 студената.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Све мање првих прегледа код инфектолога

У ЈАДРАНСКОЈ ЛЕШНИЦИ – Ловцима украли сто и клупе

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )