У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ – Ученици засадили саднице храста

„Посади дрво – обнови плућа наше планете“ – назив је пројекта који су на данашњи Светски дан шума спровели ученици и наставници Основне школе „Вук Караџић“ у Лозници. Према речима Анете Ракић, директорке школе, Удружење грађана „Нимбус“ поклонило је педесет садница храста које су ученици шестог разреда заједно са наставницом биологије Миланком Стефановић и уз помоћ домара, посадили у дворишту школе.

– Свесни смо да очување шума у великој мери утиче на квалитет нашег живота, јер не само да има утицаја на климу у којој живимо, већ доприноси очувању земљишта, уточиште је за многе животињске врсте, али пре свега доприноси квалитету ваздуха који удишемо. Стога смо одлучили да на овај начин обележимо Светски дан шума – рекла је Ракићева.

Она се захвалила дародавцима и похвалила иницијативу запослених, а пре свих ученике који су на овај дан, како је рекла, научилили веома важну лекцију.

Иначе, за обележавање Светског дана шума симболично је изабран 21. март, почетак пролећа који уједно симболизује буђење природе и вегетације, нов почетак и вечито обнављање живота. Обележавање овог дана покренула је Генерална Скупштина европске конфедерације пољопривреде још 1971. године.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Четрнаест година Лозничких новости

ПУ ШАБАЦ – За волан са три промила алкохола

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )