СЛАБ ОДЗИВ УЧЕСНИКА – Песници „шкрто“ поздравили пролеће

Према одлуци жирија који је прегледао радове пристигле на 29. литерарни конкурс „Песнички поздрав пролећу“ књижевног клуба КУД „Караџић“, прва награда у конкуренцији од првог до четвртог разреда основних школа припала је Софији Јаковљевић, ученици четвртог разреда ОШ „Анта Богићевић“ из Лознице, за песму „Волети околину“. У истом узрасту, друга и трећа награда додељене су такође ученицама ове школе, друга Ани Томић, ученици другог разреда за песму „Кишовит дан“, и Анђели Кајкут, ученици четвртог разреда, трећа награда за песму „Пролеће“.

Жири, у чијем саставу су били песници Љубомир Ћорилић, Зорица Рајкова Лукић и Светлана Гајић, констатовао је да је овај пут приспео знатно мањи број радова ученика основних и средњих школа Србије, али пошто сматра да је неопходно одржати континуитет конкурса и у време пандемије коронавируса одлучено је да се доделе све награде предвиђене по пропозицијама конкурса.

У конкуренцији ученика од петог до осмог разреда прва награда припала је Сари Дикосавић, ученици петог разреда ОШ „Анта Богићевић“, за песму „Пролеће“, друга Кристини Поповић, ученици шестог разреда ОШ „14. октобар“ из Драгинца, за песму „Чудна времена“, а трећа награда Вељку Митрићу, ученику шестог разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Клубаца, за песму „Пролеће“.

Најоскуднију пошиљку песама о пролећу, љубави, младости послали су ученици средњих школа Србије. Међутим и њима су додељене све три награде. Прва Ивани Екмешчић, ученици четвртог разреда Школе примењених уметности у Шапцу, за песму „Из мог угла“, друга награда је припала Ани Ристановић, ученици завршне године Гимназије „Вук Караџић“, за песму „Спасење“, а трећа Тари Петровић, ученици четвртог разреда Школе примењених уметности у Шапцу, за песму „Где оде детињство“.

Организатори манифестације су одлучили да не буде организованог уручивања награда, као што је то ранијих година била пракса првог дана пролећа, већ да награде добитницима буду упућене поштом

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Четрнаест година Лозничких новости

ПУ ШАБАЦ – За волан са три промила алкохола

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )