ЗА БОЉУ СТРУЈУ У ДОЊЕМ ДОБРИЋУ – Изградиће нову мрежу

Замрзивачи, бојлери, шпорети, фен за косу, па и прекупач за кукуруз, ускоро ће моћи да раде нормално и у домаћинствима једног дела Доњег Добрића у којима сада то није могуће због лошег напона струје.

Проблем о којем су Лозничке новости писале, а на који су указали житељи у делу села познатог као Добрића поље, ускоро би требало трајно да буде решен и до кућа доведена нова нисконапонска мрежа чиме ће бити обезбеђен и нормалан напон. Ово су нам потврдили из “Електродистрибуције Србије”, а у  одговору на наше питање шта планирају да ураде како би отклонили постојећи проблем, навели да ће у још неколико лозничких села бити побољшано снабдевање струјом. Како су објаснили, екипа “Електродистрибуције”, огранак Лозница, била је у насељу Доњи Добрић, које се напаја из трафостанице “Поље Стража” и утврдила да је нисконапонска мрежа највећим делом изграђена самоносивим кабловским снопом (СКС) по армирано бетонским стубовима, а да се последња три потрошача електричне енергије налазе на великој удаљености од трансфостанице и да су монофазни потрошачи. Зато је одлучено да се ниским напоном напоје са друге трафостанице.

– У ту сврху, заједно са председником месне заједнице Доњи Добрић 1. марта дефинисана је нова траса мреже ниског напона и у току је решавање имовинско-правних односа. Нова нисконапонска мрежа биће изграђена СКС проводником у дужини од око 500 метара по армирано бетонским-стубовима и тада ће и последњи потрошач бити на знатно мањој удаљености од трансфостанице и код наведених купаца напон ће бити у прописаним границама – кажу у “Електродистрибуцији”.

И председник Месне заједнице Јеленко Симић нам је потврдио да је у разговору са руководством “Електродистрибуције” добио чврсто уверење да ће у најскорије време сви радови бити завршени.

– Очекујем да ће потрошачи у врло кратком року бити снабдевени квалитетном струјом  на задовољство  како самих грађана, тако и свих нас који смо укључени у тај пројекат – каже Симић.

Из “Електродистрибуције” истичу да су у току и радови на реконструкцији мреже ниског напона у Троноши, Ступници, Рибарицама, Кривајици, Коренити, Јаребицама, Филиповићима, Дворској, Цикотама, Брњцу, Брезјаку, Брадићу, Липници, Доњим Недељицама, Доњем Добрићу, Липничком Шору, Руњанима и Горњим Недељицама где је предвиђено  подизање 1.085 стубова и уградња кабловског снопа СКС-а у дужини од око 50 километара.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОБУКА ЗА УГОСТИТЕЉЕ – Чисто и сигурно привлачи туристе

МИНИСТАР НЕНАД ПОПОВИЋ: Лозница – центар информационих технологија

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )