Ноћни провод у Београду – места која морате посетити

Уколико тражите место доброг провода у Србији, Београд је право место за вас!

Ноћни живот у Београду важи за један од најбољих у готово целом свету, што ћете чути и од многих туриста који су посетили српску престоницу.

Осим бројних београдских атракција и знаменитости, Београд нуди и богат избор ноћног живота – од кафића, кафана, сплавова са различитом музиком за свачији укус.

С обзиром на то да провод у Беораду уме да траје до раних јутарњих часова, уколико нисте из Београда – не брините. Ако немате пријатеље, или рођаке, у Београду ћете наћи велики избор станова на дан које можете изнајмити по изузетно повољним ценама.

Уколико до сада нисте искусили чари ноћног живота у Београду, у наставку текста наводимо вам листу најбољих места за излазак у којима је провод загарантован!

#1 Сплавови – симбол ноћног провода

Сплавови у Београду су дефинитивно омиљено место младих за ноћни провод. Београд обилује великим бројем сплавова који се налазе по читавом граду, а најбољи сплавови у Београду налазе се на популарном месту за провод на Савском кеју.

Управо један такав је и Сплав Ривер који је један од најпознатијих сплавова у Београду. Овај сплав познат је по томе што у њему наступају највеће музичке звезде, али и по томе што ћете управо на овом сплаву видети неке од наших најпознатијих личности.

На Риверу моћи ћете да пробате најразноврснија пића, од посебних коктела, па све до оних најлуксузнијих шампањаца. Осим наших напознатијих музичара на Риверу гостију и познати Ди-џејеви који својим посетиоцима пружају најбоље звуке електронске и Р’н’Б музике, коју млади највише воле.

Иако се скоро сви сплавови отварају већ од маја, најбољи доживљај је у правим летњим данима будући да се из њих пружа поглед на реку који доприноси целокупној атмосфери.

Уколико први пут планирате да посетите неке од сплавова, важно је знати да сваки од њих пропагира одређени dress code, али не у смислу неког посебног одевања, већ је потребно да се елегантније обучете.

Када су у питању мушкарци, они се махом одлучују за кошуље, а девојке за хаљине. Такође, за долазак на скоро сваки сплав, потребна је претходна резервација која вам обезбеђује или барски сто, или сепаре уз флашу пића, у зависности од тога за шта се одлучите.

#2 Кафане – место које има дугу традицију

Поред бројних сплавова, Београд је и познат по најбољим кафанама, а неке од најбољих налазе се на Скадарлији која важи за боемску четврт.

Сматра се да је Скадарлија била омиљено место многих наших писаца, сликара али и глумаца који су волели да након представе седну у неку кафану у којима су врло често дочекивали јутра.

Две најпознатије кафане које су успеле и дан данас да одрже своју традицију јесу Два јелена и Три шешира. Осим добре музике и квалитетно пића, у овим кафанама служе се и јела из домаће кухиње, те уколико сте љубитељи гурманске хране, ова четврт је прави избор за вас!

Да се у овим кафанама служи најбоља храна сведочи и чињеница да је управо кафана Три шешира, која постоји од 1864. године заузела пето место на листи од 100 најбољих традиционалних ресторана на свету. Због аутентичног изгледа, ова кафана осим провода, представља и сјајно место за разне друге прославе попут венчања, рођендана и слично.

Осим традиционалних кафана, у Београду постоје и оне мало модерније које су више за млађу популацију. Старе традиционалне кафане биле су познате по чувеним карираним столњацима, међутим то није случај са новијим типом кафана. Данашње кафане, будући да су више намењене младима, подсећају више на клубове у којима се пушта најразличитија музика, од народне па све до стране музике.

#3 Кафићи и барови – за оне који живе урбаним начином живота

Као што смо и на почетку напоменули, Београд нуди толико садржаја за свачији укус, те поред клубова и сплавова који трају до раних јутарњих часова, Београд нуди и велики број кафића и барова у којима је атмосфера опуштенија.

За оне који не знају, барови и кафићи обично се затварају око поноћи, те уколико тражите сјајну атмосеру и провод до јутра, кафићи онда нису избор за вас.

Док се за сплавове и клубове везује домаћа, народна музика, у кафићима претежно доминирају акустичне свирке на којима ћете чути баш све од музике – страно, домаће, џез, баш све.

Барови су познати по коктелима које праве врхунски стручњаци, а неретко ће професионални баристи испед вас приказати цео процес прављења коктела. С обзиром на то да су и барови и кафићи посећени подједнако као и сплавови, за долазак у већину кафића биће вам неоподна резервација како бисте осигурали своје место.

Управо због свог богатог садржаја, Београд привлачи како људе из околних градова, тако и туристе широм света. Уколико до сада нисте посетили нека од најпознатијих места за излазак у Београду, сада је право време за то!

ПРОМО

Извори фотографија:

https://unsplash.com/photos/ZhQCZjr9fHo
https://unsplash.com/photos/GXXYkSwndP4
Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )