ЗА ЗЕЛЕНИЈУ ЛОЗНИЦУ – Богатији за 350 садница

ЗА ЗЕЛЕНИЈУ ЛОЗНИЦУ – Богатији за 350 садница

На више места у градском језгру, али и изван – дуж Улице Републике Српске, стигле су нове саднице дрвећа. Према речима Николе Драгићевића, директора ЈП ‘’Лозница развој’’, од почетка године засађено их је 350, а у току је још једна јавна набавка за још 150 садница које ће наћи своје место током пролећне садње.

– Планирано је да у овој години буде засађено нешто више од хиљаду садница. Оне су обогатиле градску зону, парковске и блоковске површине као што је то било и до сада. То су пирамидални граб, пирамидални храст, јавор, црвени храст, разнолике су врсте, има и гинка и неких садница које до сада нису биле заступљене, а могу да се саде у градски условима где су повећани издувни аутомобилски гасови. Тамо где због подземних инсталација није било могуће, у Пашићевој и код градске управе, користили смо саднице жардињерског типа. Иначе, за саднице је у буџету издвојено укупно десет милиона динара – каже он и додаје да ће део садница обогатити град током јесење садње.

Драгићевић подсећа да је током сваке од последње четири године посађено по хиљаду нових садница и да је, како каже, Лозница све зеленији град.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Најмање новозаражених у последња три месеца

РЕЗУЛТАТИ ИСТРАЖИВАЊА ВОДЕ ЈАДРА – Нема рудника – има негативног утицаја

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )