ЗА БЕЗБЕДНИЈИ САОБРАЋАЈ – Још три семафора

Још три раскрснице у граду, код Техничке, Економске школе и на Владића брду код ‘’Луколил’’ пумпе, биће ове године регулисане семафорском сигнализацијом, казао је данас помоћник градоначелника Љубинко Ђокић. Пошто су оне на деоницама где је управљач ЈП ‘’Путеви Србије’’, поступак добијања свих неопходних дозвола је потрајао, али је сада при крају, рекао је он.

– У нашем граду је до сада семафорима регулисано осам раскрсница, а жеља нам је да такве буду и те две поред средњих школа код средњошколског парка и она на шабачком путу, на Владића брду.  Пошто су ове саобраћајнице у надлежности  ЈП ‘’Путеви Србије’’ за постављање семафора потребно је проћи процедуру. Град је расписао јавни позив, изабрали смо извођача који је урадио пројектно решење и оно које достављено ”Путевима Србије’’ на сагласност. Они су имали захтеве по којима је све уподобљено и очекујемо ових дана, коначно, после дужег времена, да добијемо њихову сагласност, а онда нам Министарство саобраћаја даје решење о извођењу радова. Јесте потрајало, али приводимо то крају. Иначе, за те три локације вредност радова је више од десет милиона динара  – објаснио је Ђокић.

Он је истакао да је на сваком кораку видљиво да Лозница ‘’даје максимални допринос безбедности у саобраћају’’, скоро све важније саобраћајнице и тргови су реконструисани, а паралелно са регулацијом динамичког саобраћаја ради се и на регулацији мирујућег. Ђокић каже да је мало локалних самоуправа које имају донету Стратегију о безбедности у саобраћају, а Лозница је једна од таквих, с тим да је отишла и корак даље и у сарадњи са Саобраћајним факултетом урађена је Студија о саобраћају која дефинише сав саобраћај, динамички и мирујући.

– Све више је аутомобила у граду и неминовно је, а и план је да се у догледно време уради градска гаража. Иначе, где то дозвољавају урбанистички услови, постављени су лежећи полицајци, а биће и камерама покривене саобраћајнице поред школа, да се, ако је могуће, поставе и  портали који ће сигнализира возачима да су у близини школа, као што је урађено поред школе ‘’Вук Караџић’’ у Лозници, школе у Козјаку, а биће их још. Код средњошколског парка је велика фреквенција ђака, посебно у међусмени, биће поново постављене камере да покрију тај простор, као и оне које мере брзину кретања возила, а биће на прилазима граду, на шабачком, ваљевском  путу и Улица Републике Српске. Оно што можемо да безбедност буде на вишем нивоу, у принципу и чинимо – каже он и подсећа да град има добру сарадњу са полицијом којој је донирао возила, недавно и апарат за контролу возача на присуство психоактивних супстанци, а одлуком Градског већа одвојен је и новац за набавку потребних тестова.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ЛОЗНИЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ – Промовисани конкурси за упис у војне школе 

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Преминуо ковид пацијент

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )