НЕВОЉЕ ЗБОГ ВЕЛИКОГ СНЕГА – Студенти из Новог Сада још увек на Гучеву

НЕВОЉЕ ЗБОГ ВЕЛИКОГ СНЕГА – Студенти из Новог Сада још увек на Гучеву

Због снежних наноса на путу од Гучева до Бање Ковиљаче, група од 60 студената Факултета техничких наука из Новог Сада, која од петка борави у одмаралишту на овој планини, по свему судећи данас неће кренути кући јер за то није безбедно. Они су јутрос покушали аутобусом да крену, али то није било могуће ни после склањања снега од паркинга до главног пута.

– Једноставно, даље се није могло и возач је због наше безбедности одбио да даље било шта покушава на своју руку. Када смо дошли у петак било је лепо време, али је у међувремену нападао снег и пут сада није проходан за наш аутобус. Возач је неким џипом ишао да провери стање на путу и рекао нам је да не постоји опција да се безбедно спустимо са планине. Ни ланци му не би помогли, а помињана је опција да се затвори саобраћај на овом путу како бисмо се само ми спустили до Бање Ковиљаче. Међутим, ни то није вредно ризика – каже студент Душан Марковић, који са својим колегама чека решење.

Он је за портал ЛН потврдио да с власником смештаја преговарају да продуже боравак, он им је обезбедио за сада ручак, али још увек није извесно да ли ће студенти бити у могућности да доплате за свој непланирани боравак.

– Ми нисмо у ситуацији да доплатимо још један дан,  ако би се то плаћало, а овде немају ни веће залихе хране тако да ни то није опција на дуже време, питање је да ли ће моћи да обезбеде и вечеру. Звали смо Хитну службу и полицију, они су нас преусмерили на „Путеве Ваљево“, који су задужени за одржавање овог пута. Њихова грталица је јутрос пролазила, али када смо ми кренули, нисмо успели да се попнемо до главног пута. Снег је утабан и клизаво је. Неизвесно је да ли ће грталица моћи поново да стигне до нас, а чак и да се пробије, питање је колико је безбедно да кренемо. Можда, када би затворили пут, али у сваком случају постоји релна шанса да склизнемо. Наше колеге које су дошле својим аутомобилом, кренуле су јутрос, један се аутомобил пробио после два, а други после три сата, али су се два пута заглављивали. За сада је највероватније да ћемо у договору с власником остати у одмаралишту, уз наду да ће снег престати, а ми што пре моћи да кренемо кући ка Новом Саду – каже Марковић уз напомену да су сви студенти добро и да су на топлом.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА „ПЕСМИ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ 22“ – Зејна задовољна уласком у финале

ФУТСАЛ: ПРВА ЛИГА – Лозница преузела вођство

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )