ДЕБИ – Полићеви “Организми” на ФЕСТУ

Лозничанин Никола Полић, редитељ и видео уметник који живи и ствара у Београду, представио се на 50. ФЕСТ-у својим играним дебијем, краткометражним филмом “Организми”.

– Бити учесник јубиларног издања ФЕСТ-а, са кратким филмом, за мене је била велика част. Филм “Организми” је свој пут започео почетком прошле године и учествовао на многим фестивалима у свету који негују културу кратког метра. Нажалост, код нас је често кратки филм у запећку и мислим да оваквим видом представљања младих аутора и краткометражних филмова овај фестивал поручује да је време за промену – рекао је за ЛН Никола Полић.

Подсећамо да је Полић дипломирао и мастерирао филмску и ТВ режију на Факултету драмских уметности у Београду. Ради као режисер, монтажер и видео уметник, а у својим радовима истражује мањинске и осетљиве друштвене групе, њихове врлине и мане. Његови филмови “Невидљиве”, “Зид/Мур”, “Могу сам”, “Једини”, “У мрежи” и “Гласови сећања” приказани су и награђивани на фестивалима у Србији и у иностранству. Тренутно ради као истраживач-приправник на Факултету драмских уметности и завршава докторске студије у Београду. Филм “Организми” приказан је премијерно на фестивалу независног филма “Панденс” у Торонту, у Канади, крајем марта 2021. године, а настао је захваљујући подршци Фимског центра Србије (ФЦС).

С. П.

Фото ФЕСТ

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Љубовија без новозаражених

ПУ ШАБАЦ – Ухапшен мушкарац осумњичен за убиство

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )