ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Затворено ковид одељење на Интерном

На ковид одељењима лозничке Опште болнице тренутно се налази двадесет осам пацијената, два мање него јуче, један пацијент је на неинвазивној механичкој вентилацији. Нажалост,  преминуо је један пацијент.

У претходна три дана у Тријажној амбуланти лозничког Дома здравља „Др Миленко Марин“, прегледано је 206 пацијената са акутним респираторним тегобама од којих се 76 јавило први пут са симптомима који могу указивати на ковид инфекцију, остали су били на контролним прегледима.

Служба за радиолошку дијагностику Опште болнице примила је 93 пацијента којима је урађена радиографија плућа, откривено је шест нових упала. На додатни преглед код инфектолога упућено је тридесет пет пацијената, а у амбуланти Инфективног одељења укупно их је прегледано 87, од којих двадесет два први пут.

На присуство коронавируса тестирана је 221особа.

Како је за ЛН изјавио др Миодраг Тадић, координатор ковид одељења Опште болнице, тренутна епидемијска ситуација је повољна, број отпуштених пацијената је већи од броја новопримљених и очекује се наставак таквог тренда.

– Ради оптимизације рада, затворено је ковид одељење у згради Интерног, пацијенти са ковид инфекцијом остају да се лече у ковид одељењу у згради Грудног одељења и оно ће бити једино на којем ће бити хоспитализовани пацијенти са клиничким знацима ковид инфекције – каже Тадић.

Да подсетимо, на Грудном одељењу места има за педесет ковид пацијената, на Инфективном петнаест, а у јединици интензивне неге осам места.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КАРАТЕ: ШКОЛСКО ПРВЕНСТВО – Лука и Михаило освојили злато

РУКОМЕТ (М): ПРВА ЛИГА „ЗАПАД“ ГРУПА „А“ – Лозничани славили у Аранђеловцу

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )