НАСТУП КУД “ФРУЛА“ – На „Кобасицијади“ у Турији

На позив Центра за културу из Србобрана чланови КУД „Фрула“ из Липничког Шора учествовали су  протеклог викенда на манифестацији „Кобасицијада 2022“ у Турији. На овој светковини, у оквиру културно-уметничког програма фолклорни ансамбл „Фруле“ представио се са четири сплета народних песама и игара из  западне, централне, јужне Србије и Шумадије.

– Са пријатељима из Србобрана сарађујемо од пре четири године и требало је да гостујемо и на прошлој „Кобасицијади“, манифестацији која привлачи велику пажњу јер се на њој сваке године прави за један метар дужа кобасица, како би се увек обарао постављени рекорд за Гиниса. Паралелно са делом програма намењеног гурманима, током целог дана на великој бини одвија се музички програм, представљају се фолклорни ансамбли из Србије, а у вечерњим сатима концерте приређују естрадне звезде. Овим наступом настављамо своје активности и после новогодишњег концерта и недавног гостовања у Обреновцу, већ увелико се спремамо за „Распевано пролеће“, које ћемо организовати и ове године, надамо се у бољим условима и без ограничења због коронавируса – каже Драган Пуљезевић, уметнички руководилац КУД „Фрула“.

Иначе, овогодишњу „Кобацицијаду“ у Турији отворио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић пресецањем „дугачке“ кобасице, а пазарио је и „туринску брицу“. Велико народно весеље употпуњено је обарањем рекорда и кобасицом дугом 2.038 метара.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Драги читаоци,

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Све мање новозаражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )