У ДОЊЕМ ДОБРИЋУ – Чекају решење за бољу струју

Проблем лошег напона струје у делу Доњег Добрића, познатог као Добрића поље, о којем су ЛН писале недавно, још увек траје, али, према речима надлежних, постоји добра воља да се отклони. Док мештани и даље негодују зато што не могу истовремено да укључе два електрична уређаја, што морају да искључују шпорет ако загревају воду у бојлеру или да “гасе” телевизор док феном суше косу, што су “заборављени од председника Месне заједнице”, он тврди да су ствари померене с мртве тачке и да ће тренутно стање бити промењено.

– Јасно ми је да су ти људи незадовиљни, да тај проблем траје годинама, али није тачно да неко намерно неће да им помогне. Тачно је да се у селу овакви послови обављају по приоритетима, електромрежа се обнавља у деловима која су насељенија, где има више домаћинстава, али и овај проблем ће сигурно бити отклоњен. Надлежни у “Електродистрибуцији” су обећали да ће поставити уређаје за мерење напона и то очекујем сваки дан да се деси. После тога ћемо ићи даље и видети шта је потребно да се учини – каже Јеленко Симић, председник Месне заједнице.

Он је објаснио да ће после мерења напона стручњаци “Електродистрибуције” видети одакле се може довести нова линија до овог насеља јер је прва трафостаница удаљена око два и по километра. Уз то, биће неопходно одредити нову трасу, регулисати имовинско-правне односе са власницима парцела на којима би било потребно поставити бандере, али, како каже, неће се стати док се то све не заврши.

– Никоме није у интересу да неко нема елементарне услове за живот, само у овом случају треба имати стрпљења а добра воља свакако постоји. Надам се да ћемо много брже решити ову ситуацију него што се свима чини, а на радост угрожених мештана и целог села – поручује Симић.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРОБЛЕМИ У ДОЊЕМ ДОБРИЋУ – Струје имају само за сијалицу

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈА – Лозница убедљива против Златибора

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )