У БИВШОЈ ”ВИСКОЗИ” – Смеће у фабричком кругу

У БИВШОЈ ”ВИСКОЗИ” – Смеће у фабричком кругу

Изгледа да није довољно то што је ”Вискоза”, некадашњи гигант хемијске индустрије, очерупана до зидова, упропашћена и претворена у руину, већ је некима постала и место за одлагање отпада.

На самом уласку у некадашњи фабрички круг, од бивше управне зграде па даље ка ”Корду”, налазе се ”брда” свакојаког отпада. Гомиле пластике, делова рачунара, намештаја, шута, до празних кантица поликолора, целофана и осталих ствари које су после употребе побацане овде. Има и душека, поцепаних делова намештаја, све до WC шоља, који се налазе дуж некадашњег асфалтног пута који се протезао дуж фабрике. Уништен, опљачкан данас је простор ”Вискозе” ничији и свачији па ту буквално ради ко шта хоће, а сада је у фази претварања у депонију међу рушевинама.

Није ово први пут да се простор ове фабрике, која не ради већ дуже од деценију и по, претвара у сметлиште. Пре неких годину дана је из некадашњег круга ‘’Целулозе’’ уклоњена велика дивља депонија, а радницима КЈП ‘’Наш дом’’ требала су два дана да то ураде. Са бившег дрвног простора тада је однето око 500 кубика отпада. Остаје да се види хоће ли нешто слично бити предузето и за уклањање смећа код капије један, пре него што растиње почне поново да буја, а онда у свој тој прљавштини крену да се размножавају пацови и разноразни гмизавци.

Све то на пар десетина метара од првих стамбених зграда на Градилишту и на петнаестак минута хода од града.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Мање од стотину новозаражених

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Преминуо ковид пацијент, на лечењу тридесет пацијената

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )