ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Ове године 36 преминулих ковид пацијената

На ковид одељењима лозничке Опште болнице од почетка ове године преминуло је 36 особа, 11 у јануару и 25 овог месеца. Од краја јануара није било извештаја из Опште болнице без преминулих пацијената. Нажалост, и јуче је један пацијент изгубио битку са болешћу.

На лечењу се на ковид одељењима тренутно налази 38 пацијената, од којих је један на неинвазивној механичкој вентилацији.

У току јучерашњег дана у Тријажној амбуланти лозничког Дома здравља „Др Миленко Марин“, која од данас има ново радно време од 7 до 20 часова, прегледано је 110 пацијената са акутним респираторним тегобама, од којих се педесет јавило први пут са симптомима који могу указивати на ковид инфекцију, а остали су били на контролним прегледима.

Служба за радиолошку дијагностику Опште болнице примила је четрдесет и једног пацијента којем је урађена радиографија плућа, откривена је једна нова упала. На додатни преглед код инфектолога упућено је десеторо пацијената, а у амбуланти Инфективног одељења укупно их је прегледано тридесет осам, од којих петоро први пут.

На присуство коронавируса тестирано је 135 особа.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПАРЛАМЕНТ ПРИВРЕДНИКА РПК КОЛУБАРСКОГ И МАЧВАНСКОГ ОКРУГА – Подршка привредницима

КЈП ‘’НАШ ДОМ’’ – Спремни за задушнице

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )